onsdag 27 mars 2013

Vovve

Visst är hon bedårande! Vår lilla Tassa

måndag 18 mars 2013

Hur spelet tillverkades?

Jag gjorde såhär..

Sågade ut en träskiva, 35*35 cm. Målade ovansidan och kanterna med matt, antikvit lackfärg. För att få jämna cirklar, så gjorde jag en mall av en tunn träskiva. Borrade  hål, på en rad. Använde den och ritade ut alla cirklar på brädet. Jag tror jag hade ett glas och gjorde “bona”. Sen målade jag cirklarna, det var pilligt! Svårt att få dem riktigt runda å fina. Man ska inte titta för noga, då ser man att de är lite ovala här och där..

Spelpjäserna gjorde jag av vanlig rundstav med diameter 15mm, och träkulor med 20mm diameter. Träkulorna delades på hälften, målades i valfria färger. Sen limmade jag fast träkulorna på rundstaven, och vips så hade jag små svampar som spelpjäser =)

Det var inte så enkelt som jag trodde att göra ett eget spel.. Men det är väldigt ofts så Winking smile Jag tror att det ska vara så lätt och gå så fort. Men icket! Hur som haver, så är jag jätteglad för mitt spel. Och stolt över att det faktiskt är helt hemmagjort!

lördag 16 mars 2013

Spel

Som barn spelade jag ofta Fia-med-knuff! Att det var med livet som insats, för mina motståndare, behöver vi inte gå in på...
För ett tag sedan bestämde jag mig gör att göra ett eget Fia! Nu är det färdigt, å jag är jättenöjd!
Viktor, Anders och jag har premiärspelat! ( vem som vann?? Det går vi inte heller in på..)

onsdag 6 mars 2013

Onsdag

Vi äter middag ute idag! Barnen klättrar i berget och leker, jag och älsklingen sitter å njuter i solen och dricker varmt te! Kan inte bli bättre