torsdag 26 april 2012

En vanlig dag

Mollan har varit hemma nu i några dagar. Det blir veckan ut. Det är mycket sjukdom på skolan just nu, bland annat magsjuka härjar visst runt där. Det vore förödande för Mollan att få det nu. Hennes kropp fixar inte det. Vi kör skola här hemma istället =) Idag tänkte jag hon skulle få ha lite hemkunskap och laga middagen till oss. Får se vad hon vill laga =)

För några veckor sedan började jag jogga igen. Till min glädje så gick det väldigt lätt. Trodde det skulle vara skittungt till en början, men icket! Tror det var ett år sen sist.. Fast jag är ju 20 kg mindre nu, än då.. Igår avverkade jag 5.2 km, det är jag riktigt stolt över faktiskt. Det går inte superfort, men jag fixar det, utan att vara helt slut efteråt. Jag har tänkt försöka vara med på Stensele Runt, 4,5 km motion. Fast jag vet inte ännu. Är rädd att bli skrattad åt, för att jag inte är så snabb. Vill inte göra bort mig.. Vi får väl se hur det blir. Jag försöker vara ute på en löprunda varannan dag. Det är riktigt skönt faktiskt, trodde aldrig att jag skulle tycka det. Med bra musik i öronen så fixar man mer än man tror.

Imorgon ska Albin på sin första prao. Han ska vara med Tord på bondgården. Hoppas han får en rolig dag. Min dröm är att få vara med på en kalvning. Det vore häftigt!

Sen har vi långhelg. Fyra dagars ledigt. Jag har en liten plan, eller kanske inte så liten. Vi måste göra nått åt vår övervåning. Barnen böhöver ha egna små krypin. Jag har en tanke om hur vi ska göra, får väl se om pappan i huset tycker likadant ;O) Ibland så är han inte så imponerad av mina bra ideér, konstigt va! Det brukar ju för det mesta inebära en hel del jobba för honom, kanske därför??

Våren är i antågande

Snön börjar smälta, våren är påväg. Det är skönt, nu behöver vi lite värme och sol. Fast det känns som att jag har missat hela vintern. Tänker tillbaks på de månader som gått… Oj oj vad vi har gått igenom. Det känns ändå inte så länge, fast det var det. Tur att man kan “glömma” ibland. Det kommer dagar då det kommer över mig, dom är inte roliga. Men på senare veckor så kommer de dagarna mer sällan. Det är inte så att jag skulle vilja vara utan den hjälp vi fått, den har varit ovärderlig. Jag fick några riktigt goda vänner under tiden. Dom värderar jag högt!

Nu kan det ju bara bli bättre. De senaste månaderna har vi upplevt några “Hallelulja Moments” Helt fantastiskt att livet kunde vara så =) Vår resa mot ett härligt mål har börjat. Det är vår tur nu!

söndag 22 april 2012

Fågelholkar



Vi har tillverkat fågelholkar. En rolig sysselsättning. Letade fram en superenkel ritning på nätet. Man sågar ut allt, förutom taket ur en och samma bräda. Barnen var jätteduktiga.
.
Albin är i fullgång med att såga ut delarna till sin holk.


 Här spikas det för fullt. Det gäller att hålla tungan rätt i mun. Träffa spiken och inte tummen!


Mycket nöjda barn, som visar upp sina holkar. Jag tror fåglarna kommer att bli jätteglada över sina nya hus.

onsdag 18 april 2012

Nöjd kille

En mycket nöjd liten gosse må jag säga! Äntligen kom den mycket efterlängtade traktorn. Han har frågat varje dag i tre veckors tid "Kommer min traktor snart?" Den är rejäl och känns värd sitt pris. Nu är det bara han hjälper till att skotta gården.

söndag 8 april 2012

Påsk 2012

Vi har varit ute hela helgen. Många mil på skotern har det blivit. Vi har grillat gomaten ute varje dag. Fiskat lite, lekt i snön och kört runt lite på fjället. Jag har för första gången skotrat upp på fjället. Vilka vidder! Umgåtts med goda vänner. Barnen har lekt, och mina fräknar har förökat sig rejält :) en helt fantastisk påsk har vi i år.