tisdag 31 januari 2012

Ny är de "rullviga sockarna" färdiga. Hoppas LillTusse gillar dom

Bättre att veta, än att famla i mörker..

En tung dag på många sätt. Har fått klarhet i väldigt mycket. Det är lite svårt att ta in just nu, men vi har i alla fall nått att ta på. Nu vet vi vad vi har att jobba med och kanske hur man ska göra för att det ska bli rätt. Resan har just börjat, den kommer att vara livslång, men den kommer att bli bra.

Jo, det är bättre att veta. ovissheten gör mig tokig. Så är det nog för alla. Man vill veta! Sanningen är kanske inte den trevligaste, men då han man i alla fall nått att förhålla sig till.

Att jag nu har en hemsk migrän, som inte vill ge sig, det gör inte saken bättre. Frågade min livskamrat om han ville massera mitt onda huvud och nacke, men han tyckte att 25 mil är lite långt att köra för det.. Kinkigt av honom va?!

Jag börjar att se slutet på vår vistelse här. Om någon vecka så är vi nog hemma igen. Jag ser fram emot och längtar efter den dagen.

måndag 30 januari 2012

Omtumlande och omvälvande är det just nu. Det är tvära kast, kastas mellan förtvivlan och hopp. Imorgon kommer bli en avgörande dag. Jag vet inte riktigt vad jag ska hoppas på faktiskt. Det kan bli bra, väldigt bra, men samtidigt skrämmande.

söndag 29 januari 2012

Nu är mössa nr 5 klar. Undrar om jag ska våga mig på en tröja till Pontus? Såg en som är så vansinnigt snygg. Ja, det tål att funderas på!

lördag 28 januari 2012

Mobilen

Å nu funkar det att blogga med mobilen igen!

tisdag 24 januari 2012

Rekreation

I eftermiddag har vi haft en rekreationsdag, jag och Mollan. Vi for ner på stan, men två vänner. Gick runt på lite affärer, shoppade lite nytt garn och nya stickor. Det nyaste inom strumpstickor är fyrkantiga?? trästickor. Ska bli mycket spännande att testa dom. LillTusse vill ha nya rullviga sockar =)

Vi gick på restaurang och åt asiatisk buffé. Jag provade åter igen sushi, men det är inte min favorit. Mollan testade också, men nä, inte så gott! Sen köpte vi godis och gick på Filmstaden och såg bio. Det blev Stig-Helmer. Den var väl ok, kanske 2 av 5. Inte min favorit, ganska så förutsägbar, men den hade sina poänger. Fast det var inte så viktigt egentligen, det som var viktigast var att vi hade en riktigt mysig eftermiddag/kväll och det hade vi verkligen.

lördag 21 januari 2012

Hemmahelg

Vi är hemma på permis i helgen =) Så skönt att få lite fristad en stund. Ska bege oss iväg till hästarna nu och titta till dom och andas in lilte hästdogt. Finaste pållarna <3

Igår blev vi bjudna på middag. Direkt vi klev av bussen for vi till Blaiken. Underbart att få träffa vännerna en stund och äta vanlig hemlagad mat.

Det är så mycket jag vill göra i helgen. Köra skoter, åka slalom, rida, sy gardiner, bada i bubbelbadet, äta gomiddag osv. Vi får väl se vad dygnets timmar räcker till..

söndag 15 januari 2012

Fågelmat

Vi hittade en liten damm, full av ankor. Det var "Andgräs" Min lillebror sa Andgräs och gräsänder när han var liten. Nu tror jag han har lärt sig vad dom heter ;o)
Vi fick "gammbrö" av kocken på hotellet, det funka fint som ankmat. Barnen älskade att mata dom. Det var massor!! Lite läskiga var som, speciellt om man inte är mer än en meter över havet. Lille Tusse blev lite rädd, fast han gillade dom. Dom blev lite väl påiga på honom. Mollan fick till och med tag i en and, så hon höll i den. Det flaxades en hel del då vill jag lova.

Vicke matade för fullt. Han blev ändernas bästis =) Vi gick dit både lördag och söndag. Det ligger precis bredvid sjukhuset. En lämplig aktivitet, även om det är lite kallt ute. Lagomt gångavstånd för alla.
Helgen har varit bra. Jobbigt, men bra. Jag skulle inte klara mig att bara ses varannan vecka. Jag behöver alla mina killar, och vill tro att dom behöver mig också. Skönt att kunna byta ibland en stund. Vi har varit här i 8 veckor nu.. det är väldigt lång tid. Ibland undrar man hur det ska gå, men det MÅSTE gå, så är det bara. Det är ensamt här, jag får dra ett tungt lass, helt själv. Samtidigt som min fantastiska man drar ett megatungt lass där hemma. Vi får det att gå runt, med nöd och näppe.. Men ingen hjälp finns att tillgå. Vi har det inte så väl förspännt på den fronten, tyvärr..
Imorgon är en ny vecka. Undra vad som händer då? Nått bra tror jag.


lördag 14 januari 2012

Abbes mössa

I veckan har jag stickat klart Abbes mössa. Han har designat den själv. Jag tycker den är skitcool! Den är stickad i vanligt Järbo Lady. Svart, grönt och gult. Deta är fjärde mössan i mönstret Wurm. Det är så himla lätt att göra och mössorna bli kanoners =)
Åsså en profilbild. Varannan rand emellan är grön och varannan är gul. Har tyvärr inte bilder på alla olika som jag gjord, men man kan variera mönstret i all oändlighet, bara att använda sin fantasi.
Just nu är det en sjal, igen som jag stickar. Sen ska jag göra mig ett par tjocksockar. Har hittat ett jättefint garn i orange/svart/vit. Åsså vill Mollan ha en mössa också.. Snart kan jag sticka dom i sömnen ;o)

onsdag 11 januari 2012

Idag har det hänt mycket. Jag har fått träffa vår nya doktor, en mycket sympatisk man. Han är full av kunskap, sånt beundrar jag. Han vet verkligen vad han pratar om, har riktigt många år på nacken inom psykiatrin. Vi har fått ett nytt spår att jobba efter. Nya tester som ska göras, och nya utredningar. Det känns både bra och dåligt.. Jag är lite rädd för vad dom hittar faktiskt. Men med mera kunskap så kommer det att bli bra. Jag läser allt jag kommer över just nu.

Ikväll har jag varit på middag med vänner nere på stan. Det är alltid lika skönt att ta sig ut en stund, å få skingra tankarna lite.

Jag funderar på väldigt mycket just nu, det blir lite tillt i hjärnan. Försöker reda ut och sortera upp alla begrepp, men det tar tid. Jag är ruskigt dålig på att ha tålamod och vänta. Jag är väl medveten om det, men det underlättar inte för det.

Nä nu blir det lite WF innan sängen

måndag 9 januari 2012

Himlen är oskyldigt blå..

Måndag och vi är tillbaks på lasarettet igen. Nu är alla ledigheter över, helgdagarna slut. Nu kan behandlingen starta om på nytt. Vi har goda förhoppningar, även om tiden är väldigt oviss. Vi måst tro att det ska bli bra, annars finns det ju ingen anledning att kämpa vidare, eller hur? För kämpar, det gör vi verkligen.

Helgen spenderades hemma i Storuman. Det var skönt att lämna sjukhusmiljön några dagar. LillTusse blev sjuk, med skyhög feber. Vi satt inne hela tiden och myste i soffan. Jag tyckte det var helt ok faktiskt. Skönt att få vara där och få sköta om. Det gör ont i hjärtat när de små är sjuka och man inte har möjlighet att vara där. Han mår bättre idag, men är inte frisk. Någon dag till, sedan är han nog på benen igen. Nu återstår bara att se om Mollan och jag också drabbas… Vi hoppas på att klara oss.

Jag han med att sy lite nya gardiner och städa ut julen. Tycker det är en skön känsla att plocka bort julen och få allt som vanligt igen.

Igår blev det en sorgens dag. Vi har numera bara två kissemissar kvar. Sötaste Amadeus var sjuk. Vi var till veterinären med honom i mellandagarna, men han svarade inte på behandlingen. Det var inte rätt emot honom att låta honom plågas vidare. Flisan hon mådde inte heller bra. Hon pinkade lite var stans. I vår säng, på kläder som låg på golvet, under soffan mm. Så kunde vi inte ha det. Huset blir förstört. Hon hade betett sig väldigt underligt de senaste månaderna också, ilsken och var mest för sig själv, kroppen var svullen. Så vi beslutade att låta även henne somna in. Det är alltid oerhört tungt att ta sånna beslut. Tårarna rinner, men inners inne vet jag att det blev bäst så. Jag vill ju ändå kämpa in i det sista för djuren. Ibland så tvingas man inse att det inte går längre.. Så är livet =( Dom kommer alltid ha en speciellplats i mitt hjärta <3<3

söndag 1 januari 2012

Nytt år 2012

Nu är det 2012, ett nytt år, som vi hoppas mycket på. Det kommer bli ett bra år.

Familjen Gustavsson/Tavelin var hos oss igår. Vi bojkottade filén och åt faktiskt kräftor. Det var supergott. Kräftor, räkor, sallade, västerbottenspaj, såser, rom, ja massaor av gott. Mätt som bara den blev vi =) Till efterrätt blev det marängsviss. Vi spelade spel, var ute i kylan och sköt lite raketer (det var -24 som kallast..) vi hade en riktigt trevlig Nyårsafton!

Idag är det tvätt och packning som står på mitt schema. Imorgon återvänder vi till lassarettet. Jag vill inte... men vet att vi måste. Känns jobbigt nu, när vi fått vara hemma ett tag. Jag vill vara med hela min familj. Lille Tusse kom och kramade mig idag och sa "Ååå mamma, jag älskar dig, du är så fin " Sånna fina ord från ett litet pojkhjärta <3