måndag 29 augusti 2011

Jag är kvar på bloggen, lite mycket just nu bara. Försöker samla kraften och orken till annat. Fyller dagarna med sysselsättnin för att slippa fundera, grunna och älta.Återkommer när andan faller på..

torsdag 25 augusti 2011

torsdag 18 augusti 2011

Positiv?

Har fått lite kommentarer om att jag inte ser så positivt på världen just nu. Å det är nog sant. Jag gör inte det. Denna sommaren så känns det som att allt har gått emot och blivit fel. Allt har hänt på en och samma gång. Jag är inte så stark att jag fixar hur mycket som helst. Någon gång faller man… Efter varje grej, så har jag tänkt att nu är det nog nog. Men icket, då kommer det bara mer grejer som är svåra.

Jag kämpar varje dag med att ta mig upp ur sängen just nu. Det går, men det krävs en hel del. Näsan är fortfarande ovan ytan, men snart behöver jag en flytväst..

måndag 15 augusti 2011

Hemma igen

Vi har haft en härlig semester, trots allt. Albins handled läker och blir bättre. Vi har hunnit med en hel del känns det som, ändå har vi haft lugnt och skönt. Bad i havet, som är det bästa jag vet, har naturligtvis hunnits med flera gånger. Tre besök på GeKås i Ullared, det är ju ett måste. En dag åkte vi till Göteborg och gick på olika museer. Sjöfartsmuseet och Naturhistoriska gick vi på. Barnen gillade alla uppstoppade djur och val skelett. Tänk att en val är så ofantligt stor?? Ändå var det bare en “liten” unge som dom hade där.

High Chaparral hann vi också med. Det var nog det bästa. Vi lär våra barn att man inte ska sikta på folk med leksaksgevär eller pistoler. Det föll totalt när vi kom dit. Där går alla och skjuter på alla, det är liksom ok där. Hur gör man nu?? Inte lätt att få dom att förstå att det bara var ok där. Pontus säger bara “Det får man visst” Å så är det med det!

Ja vi har många fina och roliga upplevelser med oss hem.

Vi var på begravning också. Vi tog farväl av min käre morfar Göte. Jag tycker begravningar är fruktansvärt jobbiga, jag gråter väldigt mycket. Det var ändå en ljus och fin begravning, med mycket musik, som morfar gillade. Nu får han träffa mormor igen <3 Saknaden är stor, efter dom båda. Dom fanns alltid där när jag behövde dem. Man kom aldrig och störde, alltid välkommen. Någon som lyssnade och tröstade. Ingen lever för evigt, så är det bara. Men man måste få sakna.

Nu är  vi åter till vardagen. Snart börjar skolan. Idag började Viktor på nya fritids och Pontus på förskolan. Det känns att sommarvärmen är borta. Luften är kallare igen. Jag tycker ändå att sommaren har varit bra. Vi har haft varmt och skönt, kunnat bada en hel del. Fast på nått sätt så gillar jag hösten. Det blir lite mörkare, och svalare ute. Luften klarare, och myggen försvinner. Man får ta på sig en jacka när man går ut. Naturen förändras och blir väldigt färgstark. Jo, hösten är min grej =)

tisdag 9 augusti 2011

Jo jo, några fler klockor har det allt blivit. Vit, rosa och orange finns nu även i samlingen =)
Dagarna går så fort. Vi hittar på roliga saker mest hela tiden. Idag var jag en sväng ut till Anna, där träffades vi några ifrån grundskolan. Så jättekul att träffa alla igen. Några har jag inte ens sett sen vi slutade skolan. Mycket, mycket trevligt!
Mamma, Mollan och jag hann med en tredje sväng till Ullared ikväll?!? Skulle lämna tillbaks en klänning som inte passade och köpa en grej som jag glömde. Vi måste ha satt någon form av rekord. Besöket i varuhuset varade endast 30 min, och slutnotan blev bara 281:- Har nog aldrig hänt tidigare, eller?
Idag var Albin och jag på ortopeden. Hans fraktur ser riktigt bra ut. Han fick byta ifrån helarmsgips till underarmsgips. En glad kille ska ni veta. Nu kan han i alla fall böja armen, och det viktigaste av allt, enligt honom själv, KLIA i armvecket! Han använde sig av ett långt buntband tidigare för att komma åt. Funkade väl sådär.. Nu väntar det gips i 3-4 veckor till, sen ska det vara läkt.
Imorgon har vi planerat en dag i Göteborg, med besök på lite olika museér. Sjöfartsmuseét, och NaturHistoriska tror jag det blir.

söndag 7 augusti 2011

Klockor..

Har hittat en klocka som jag är totalt såld på. Köpte en igår, Jet Set Addiction! Hur fin som helst! Var hos Anna, min barndomsvän idag och fick vea att man får ha minst tre =) Så det blir nog till att införskaffa någon till. Har en grön, men vill nog ha en vit och kanske rosa. Ska se om jag kan lägga upp någon bild...

torsdag 4 augusti 2011

Semesterstart

Vi är på semester nu. Det är så skönt. Hann med flera dopp i havaet igår. det är faktiskt riktigt varmt. pontus fick vi knappt upp därifrån. Kvällen avslutades med midda hemma hos storebror med familj. Grillad rev av vildsvin, grillat rådjur, supergod sallad och tillbehör. Så skönt att kunna sitta ute och inte bli attakerad av mygg och annat otyg.
Dagen började inte lika bra som den slutade... Efter frukosten så gick Albin och Viktor ut för att gunga. Efter ett tag hörde jag ett vrål, det var ifrån Abbe. Han hade ramlat av gungan, baklänges, på sin arm. Han hade väldigt ont, blev helt vit i ansiktet. Han fick sitta i mitt knä och lugna sig en stund, sedan lindade vi om handleden. Men efter några timmar hade han fortfarande lika ont! Då fick det bli ett besök på akuten. Resultat: Handleden är bruten! Gips i minst tre veckor. Han har fått ett rött (fick välja färg själv) plastgips. Det innebär att han kan bada med det. Max 20 min åt gången. Han är väldigt nöjd över att få bada lite i alla fall. Just nu gör det väldigt ont, men det hoppas jag sak bli bättre inom några dagar. Tråkig start på semestern, men nu ska vi se framåt och göra det bästa. Idag blir det nog lite strandhäng och massa bad =)