onsdag 29 juni 2011

Perssons



Igår var vi upp till Norrdal och hämtade nya hagstolpar. Emilia passade på att låna Mollan som testryttare på sin nya unghingst. Spännande! Det gick jättebra, han verkar vara en cool kille.

måndag 27 juni 2011

Helt plötsligt så sitter jag här hemma, helt själv! Kidsen är hos kompisar och på förskolan, gubben jobbar. Hmmm... vad gör man då med tiden? Tittar lite på tv, funderar ut middag och bara är. Jag har lite svårt för att bara vara, har alltid nått i tanken eller görningen.

Just nu har vi tagit sommarledigt ifrån behandlingen i Lycksele. Lite skönt är det faktiskt att slippa köra dit varje vecka. Men skrämmande samtidigt, för det innebär att vi måste fixa och lösa alla eventuellt bekymmer och problem själva. Fast vi har ganska så mycket på fötterna nu, så det går säkert bra.

Igår åkte vi till Lycksele och hälsade på goa och fina vänenrna. Det var verklgien vad jag behövde. Få sitta och småprata, äta god mat, dela tankar och funderingar. Barnen lekte, var ute och grejade på. Kände verkligen att jag kunde slappna av. Hoppas det blir fler tillfällen =)

Igår kväll kom den där hemska känslan över mig igen. Det är snart 3 år sedan det hände, och varade endast någon minut, men ack vad det har satt sig i mig. Minns det precis i detalj. Fy fasiken vilken smärta och obehag... ryser av tanken. Det är inte ofta längre som det gör sig påminnt, men det händer. Igår var som sagt ett sånt tillfälle. Har så svårt att hantera, tårarna bara rinner.. Idag är det i alla fall betydligt bättre. Å imorgon hoppas jag på att det blir än lite bättre. Ja, föresten så imorgon ska jag åka till Blattnicksele med Bästa Ann, det blir grejer det!

lördag 25 juni 2011

Invigning



Idag har vi invigt bron och vår nya grillplats. Familjen Andersson var också med. Dom har sponsarat oss med virket. Tusen tack för det! Vi hade riktigt trevligt! Det kom några objudna gäster.. Knott! Attans så mycket knott det var. Naturligtvis så måste det ju hända lite saker också. Först så var Viktor och klättrade runt i ett träd vid bäckkanten och vips så ramlade han med huvudet före i vattnet. Jag fick snabbt tag i honom, av med alla våta kläder och på med min fleecejacka. Ingen större skada skedd, han blev nog mest rädd.



Efter en stund så kom Pontus, han behövde en nyckel. Hmm, till vadå? Jo BILEN!! Han hade låst alla dörrar, och nyckeln satt i ilen. Inte bra, eftersom båda nycklarna satt på samma ring. Jo, jag vet, det är inte så smart att ha det så. Pappa A och Lars fick tillslut upp dörren, med hjälp av en bit ståltråd, en yxa och mycket tålamod. Hur som haver så hade vi en mysig stund, med lite spänning emellanåt. Kanske det behövs, så man inte somnar till eller slappnar av för mycket??

Färdig


Jag är klar med Mollans virkade väst. Riktigt snyggt, om jag får säga det själv, och det får jag ju!

torsdag 23 juni 2011

Verkstad


Virk-verkstan är igång igen. Mamma har inspirerat mig att virka. Jag börjar med en liten väst till Mollan. Det går riktigt bra och är väldigt roligt. Kanske blir det en till mig också?!

onsdag 22 juni 2011

Djurparken


Vi är på Lycksele Djurpark och tittar på alla spännande djur. En paus med lite glass är ju inte fel.

lördag 18 juni 2011

Sommarlov

Mamma och pappa har kommit hit till oss. Vi har det så mysigt. Jag gillar att ha dom har <3 Vi spelar spel för fullt. Mollan älskar spel. Hon vinner nästan hela tiden.. lite tungt för hennes mamma, som är en ganska så dålig förlorare ;o) Fyra i rad är hon inte lätt att slå i!

Pappporna och Albin var ute med båten en sväng ikväll. Det blev tre fina abborrar. En mycket nöjd gosse kom in och visade just.

Vi har varit och hälsat på Fru Guckusko idag också. Mamma och pappa hade aldrig sett henne tidigare. Fortfarande många kvar som står i blom. Vi hann med lunch på Campingen i Åskilje. Supergott, mycket trevlig personal och service. Dit återkommer vi gärna.

I natt ska barnen sova nere i bagarstugan med mormor och morfar. Lille P sover hos mama, annars kan inte jag sova ;o)

torsdag 16 juni 2011

Avslutning nr 2


Mollan är klar för sin skolavslutning. Min fina prinsessa!

onsdag 15 juni 2011

Avslutning nr 1


Ikväll hade Albin skolavslutning. Min finaste Albin <3 Dom sjöng så fint, alla barnen. Vi avslutade med mjukglass ihop med familjen Gustavsson/Tavelin

Vacker




Idag har jag och Anders varit på blomexpedition. Vårt mål för dagen var att finna den vackra Guckuskon. Å vi hittade den. Som jag har önskat att få se denna växt, ända sedan barnsben.

Hemma i Varberg finns många vilda orkideér, vi har gått många mil i skogen och letat dom kan jag lova. Men där finns inte denna ståtliga =) Men nu vet jag vars hon bor och kommer hälsa på henne fler gånger.



fredag 10 juni 2011

Skyddsängel


Jag har fått en alldeles egen skyddsängel av finaste Ann.

torsdag 9 juni 2011

Min ork tryter. Jag ger upp just nu! Fixar inte mera... Tårarna bara rinner, grejerna hopar sig och det blir kaos i mitt huvud. INGEN kan hjälpa. Varför ska man måsta ta sig igenom allt helvete själv? Jag eliminerar många saker, men det finns endel "måsten" som man bara inte kan undvika. Sånt som liksom aldrig tar slut.

Hur länge till ska jag orka?? När får vi börja se ljuset igen?

Pontus somnade väldigt sent igår. Det var för varmt i sovrummet. Nu ligger han i mammas säng och sover. Så skönt! Tänk att det går så mycket bättre att sova där:)

måndag 6 juni 2011

Bron


Vi bygger på bron idag. Gossarna är superduktiga på att spika.