torsdag 28 april 2011


Under allt hår fanns en söt liten ponny. Hon gillade verkligen att bli klippt:)

onsdag 27 april 2011

Det blev ingen resa till Lycksele igår. Vi orkade helt enkelt inte. Vi tog samtalet via högtalartelefon istället. Funkade lika bra.

Idag ska jag försöka fixa allt sånt som måste fixas. Betala räkningar, ringa alla samtal, tvätta och städa undan lite. Ta en långrommenad står högt upp på dagens lista också. Så skönt att få komma ut och andas en stund. Har funderat mycket på hund faktiskt. Då måste ,man ta sig tiden att gå ut. Albin skulle älska en hund. Han leker alltid med de hundar han träffar, tjatar ganska ofta om en vovve. Fast inten av oss har någon erfarenhet eller kunskap om hundar. Vår tid skulle nog inte räcka till heller och egentligen så är jag ju rädd för hundar... Så nä, det blir nog ingen vovve för oss. Men tanken har slagit mig =) Jag tar med mig Molly-hästen på mina promenader istället, hon är ju som en stor hund. Hon tycker om att vara ute och gå, och hon behöver det verkligen.

måndag 25 april 2011

Dålig dag

Idag är en sån där dag som jag inte vill uppleva. Vill inte kämpa mera, fast jag vet att jag måste. Ser bara allt som är negativt, undrar hur saker och ting ska lösa sig egentligen? Är det värt? ...

Många saker snurrar i huvudet just nu. Så många frågor, så få svar. Ena dagen går det bra, för att nästa dag raseras ner till grunden igen. Jävla ********, jag HATAR dig! Hela familjen går snart i kras, jag vill utrota sjukdommen från världen. Jag vet, det går inte. Bara att kämpa på... men fasiken så less jag är. Utåt ser det ut som allt går sin gilla gång, men kom inanför vägggen och skalet. Då får ni se vilken mardröm vi lever i. Jag känner mig helt söndertrasad inombords. Varenda dag är en otrolig kamp. Jag orkar inte höra hur mysigt och trevligt alla andra har det. Här sitter vi, och kan knappt fara iväg hemifrån. Umgås vi med folk så blir det oftast konflikter. Det är svårt att förklara att ******** beteer sig underligt ibland. Det kan variera från gång till gång. Man måste förstå att det äe en sjukdom och inte nått man kan råda över. Man kan inte bara "skärpa till sig" för att någon annan säger till. Vi gör allt för att lilla <3 ska ha det så bra som möjligt.

Jag får höra att jag är avundsjuk och missunsam. Ja kanske det. Jag vill också kunna få lite "egentid" och ägna mig åt bara mig en stund, fara iväg med en vän på nöje, eller bara vara. Men den möjligheten finns inte. Tro f-n att jag blir ledsen då jag får höra att andra har den möjligheten ibland. Men men, jag har ju gjort mitt val och tydligen ska jag straffas för det, resten av mittt liv. Min tid kommer nog, jag hoppas på det.

Imorgon är det som vanligt Lycksele som gäller. Det har blivit till mardrömsresor. Lilla <3 hatar verkligen att fara dit. Det brukar vara mycket skrik, gråt och spparkar innan vi är klara. Jobbigt för henne och jobbigt för oss. Vi måste, jag hade gärna låtit bli, men vet att det är livsviktigt.

Både jag och Vicke har fått öroninflammation, igen. Hela påsken har vi gått runt med mössa. Min trummhinna sprack nästan direkt, så åter igen hör jag som en kratta. Vicke klarade sig en dag, sen gick båda hans igen. Jag skrattade lite för mig själv när vi kåkte i bilen jag och V. Vi satt och ropade till varann och hörde en massa fel =)

söndag 24 april 2011


Vi renoverar en gammal bro. När den är klar är tanken att man ska kunna köra skoter och rida där.

lördag 23 april 2011


Vi är ute på promenad i det fina vädret. Viktor har lärt sig cykla. Idag är en sån dag som man bara vill vara ute och må gott,

Just nu håller han på att tillverka grillspett till oss, så vi kan grilla på hans eld:)

Påsk


Solen värmer ordentligt ute. Idag sitter vi för första gången ute på altanen, härligt! Barnen är ute och pysslar. Pontus håller på att laga gräsklipparen, Viktor eldar och tänker grilla lunch till oss. Vad resten av dagen tänker bjuda på återstår att se.

tisdag 19 april 2011

Pizza


Vi sitter på en pizzeria i Lycksele och äter. Mysigt att ha hela familjen med <3


måndag 18 april 2011

Borta


Vår väg är bortspolad!

Måndag

Förkylningen håller sitt fasta grepp om mig. Men jag tror det har vänt och är på väg åt rätt håll. Spenderade mesta delen av dagen igår i sängen, mot kvällen övertalade Mollan mig att följa med ut å rida. Det var riktigt skönt att komma ut ett slag. Hästarna var pigga och glada över att få springa ute i skogen lite. Mollan har blivit så duktig, hon fixar allt med Bobbo själv, sadel, träns och borstar, sitter upp och rider iväg. Han busar ibland, men då ger hon sig inte. Lilla Molly-hästen fick följa med som handhäst. Det är hur smidigt som helst, alla tre hästar blir motionerade på sammma gång. När Lakejen galopperar i kort galopp, så travar hon med långa steg bredvid. Hon kan galoppera också, men trivs bättre med traven. Det blåser nästan storm här. Ibland känner man hur det tar i och då gungar hela huste. är nästan rädd att det ska blåsa omkull.. Är så less på blåsten. Man kan ju inte vara ute och göra nått kul när det bara blåser hela tiden. Elden slocknar, barnen ( och jag..) fryser, alla bara yr omkring. Jag hoppas på att det ska sluta upp med blåsandet snart. Imorgon är det Lycksele som gäller, som vanligt. Vi åker ner hela familjen och passar på att göra stan samtidigt.

Nallarna kommer...



Nu har björnarna vaknat.

söndag 17 april 2011


Vi ligger i sängen och läser. Pontus läser för mig :)

tisdag 12 april 2011

Nya brillor

Äntligen tog jag tag i att fixa nya glasögon. För några veckor sedan hade dom visning på vårens bågar på Storumans Optik. Jag for dit och kollade, hittade ett par som jag nästan blev förälskad i ;) Beställde dom! I fredas ringde dom och sa att dom var klara för avhämtning. Dom hade även en glad överraskning till mig.. Alla som beställde ett par nya glasögon från visningen deltog i en utlottning. Vinsten var att man fick bågarna. Å gissa vad... JAG VANN!!! Hurra så glad jag blev. Jag är nöjd, mycket nöjd över mina nya brillor =)

måndag 11 april 2011

Ont i örat

Viktor har haft ont i öronen hela nattten. Han har legat och gråtit av smärta flera timmar. Inget har hjälpt, vi testade det mesta. Hans rör ramlade ur i sommras, sen dess har det varit jobbigt för honom. Nu åkte han dit rejält. Öroninflammation på båda sidor, båda trummhinnor har spruckit. Fördelen med att dom går sönder är att smärtan minskar lite, men man hör som en kratta flera veckor..

Nu får det banne mig vara nog!!

söndag 10 april 2011

?

Veckan som varit har varit minst sagt händelserik. Lille Pontus blev sjuk, rejält sjuk. Fick lunginflammation och svårt att andas. Inlagd på Barn 2 i Umeå. När jag och Mollan länmade avdelningen för en månda sedan så sa jag adjö, nu kommer vi förhoppningsvis inte tillbaks på länge. Jo pyttsan!! Fast det var ju som tur var inte samma barn, lilla hjärtat har så det räcker just nu...

pontus tycker absolut inte om att vara på sjukhus. Han är jätterädd för allt och alla. Det är så hemskt för honom, när han skakar av skräck så fort han ska undersökas. Maktlös beskriver nog bäst hur man känner sig då. Han blev som tur var bättre, så vi fick åka hem efter tre dagar.

Under tiden vi var borta så var även Vicke sjuk. Han fick åka in på sjukstugan och andas medicin fyra gånger på ett dygn. Jag tycker faktiskt att det är ågon annans tur nu. Vi behöver och vill inte drabbas av allt!!! Mycket orkar man, det har jag förstått, men snart så tryter även vår ork. Man behöver lite lugn ibland för att få en rimlig chans till återhämtning. På nätterna så är det alltid någon gång man måste upp. Är det inte Mollans pump som piper, så gnäller Pontus, eller så skriker Albin av sin nattskräck. Puh säger jag bara!

Fy f-n vad jag gnäller nu! Men jag är helt slut!!

lördag 9 april 2011

Lunch


Vi grillar lunch på vår grillplats. Barnen eldar och leker för fullt. Tänk att det är så roligt med lite pinnar, kottar och eld:)

söndag 3 april 2011


Lilla hjärtat har fått en sänggavel. Hon ligger numera åt andra hållet i sin säng, och kuddarna föll ut. Nu har vi fixat det problemet:) Tyget valde hon själv på tygaffären. Tanken är att hon nu kan räkna får då hon har svårt att sova;)

lördag 2 april 2011

Gäddsaxar


Idag har vi varit på Sabotssjön på skoterträff. Mycket bra arrangemang, många roliga aktiviteter för hela familjen. Gäddsaxarna var roligast. Barnen var förväntansfulla som på julafton. Vi vann inget på vår, men kul ändå.