onsdag 30 mars 2011

Dagens Tankar

Idag är en sån där fixardag. Har massa saker som måste göras idag. Mest är det papper som ska skrivas, kopieras och skickas iväg. Usch vilken tid allt sånt tar, å jag bara skjuter upp det hela tiden. Men idag ska jag göra ett seriöst försök att få allt klart. Det känns så bra efteråt, när man har gjort bort en sån där surdeg som bara ligger och väntar.

Har äntligen fixat Spotify. Å vad många fina låtar jag hittade. Massa ifrån min ungdoms tider. Minnena kommer tillbaks. Minns speciellt när jag och kära Anna satt på Borggården och väntade på Dan Reed Network. Första gången vi hörde dom, och vi blev helt saliga! Fina killar =) Min favorit är Rainbow Child. Jag och Anna har gjort mycket knas i våra dagar. Vi var liksom allt eller inget. Tävlade med varann om allt, fast ändå bästa vänner på nått konstigt vis. Kunde inte leva varken med eller utan varann. Vi har gjort en semesterresa, som gåt till historien. Den kan vi fortfarande le åt och minnas =)) Ja, det var tider det! Hopppas mina barn får uppleva sån vänskap och göra en massa roligheter...

Nu väntar vi på DSK som ska komma och hämta upp gårdagens prover. Vi hoppas, hopppas att misstankarna är fel!

tisdag 29 mars 2011

Idag har jag och lilla hjärtat varit ute och ridit. Vi tog en sväng längst skoterspåret. det gick förvånansvärt bra. LillBobbo hade bråttom, travade hela tiden. Han tycker det är så skojj, sa Mollan. Molly-hästen fick gå med brevid. När vi kom hem, så var hästarna blöta av svett. Hårt att vara i skogen och lufsa.

Har inget mer vettigt att skriva just nu, så jag ger upp för idag.

måndag 28 mars 2011


Målarverkstad!

lördag 26 mars 2011

Lördagmorgon


Inget är så roligt som att hoppa i mammas och pappas sängar.

fredag 25 mars 2011

Fredagsmys


Vi sitter i soffan och äter gott, chips, godis, morötter och gurka med dipp. Skön start på helgen.

Hur gör man för att räcka till?

huset är tomt, alla är på skola, jobba eller dagis, förutom jag. Ganska skönt, men samtidigt lite stressande. Massa som ska göras, då tänker jag " bästa att passa på när jag är ensam och har tid" Om jag bara sitter och slöar, så blir jag liksom stressad av den situationen också. Finns så mycket som är roligt som jag vill göra, men det blir liksom aldrig gjort. Plantera blommfrö inför den kommande sommaren, men innan jag kan göra det så måste jag köpa små torvbriketter. skulle gjort det igår, men då fanns de inte på blommaffären i Storuman, utan de var nere i Stensele. Tiden räckte inte till att fara dit. Så det har inte blivit av ännu.. Jag vill ge mig ut å rida, men orken finns inte. Fast jag vet att tar jag mig bara iväg så är det hur skönt som helt att sitta där på Lakejens rygg och lunka fram. Borde städa och dammsuga. Fixa den där hyllan till barnens tvspel i hallen där uppe. Ta en omgång med tvätten.. Jag hinner liksom aldrig ikapp!?! Det är allt för mycket just nu, mitt stackars huvud går på högvarv, fast det känns ändå som inget blir gjort.

Att få ihop livspusslet med fyra barn, hästar, katter och man, det är inte lätt ( Här hade min mamma sagt "Men vem har sagt att det ska vara så lätt ?" Det uttrycket är för övrigt det dummaste min mamma sagt, någonsinn, enligt mig. Annars säger hon faktiskt en del kloka saker min kära mamma ) Det blir ännu mer komplicerat med ett barn som är svårt sjuk. Vi gör allt för att det ska bli så bra som möjligt för alla. Våra tre pojkar måste ju få sitt också. Hur mycket man än försöker, så känner man sig ändå otillräcklig. Som att man alltid skulle ha gjort lite mera. Varför är det så?

torsdag 24 mars 2011


Jag och barnen har fikat på Akkan idag. Vi avslutade med en omgång bowling. Mysigt!

onsdag 23 mars 2011

Start


Nu har starten gått! Hejja Albin!

måndag 21 mars 2011

En minst sagt turbulent dag. Mycket har hänt! Har blivit djupt imponerad av modet hos en ung kille idag. Starkt jobbat!

Konstigt väder idag, regn, snö, solsken och massa blåst. Lite lynnigt aprilväder tror jag. Jag och molly-hästen var ute på joggingtur i spöregn. Inte att rekomendera faktiskt! Fast jag kännde mig rätt så nöjd efteråt =)

Har äntligen fått tag i Me and I tjejen. hon kommer och har visning hos mig onsdagen den 6 april. Så har ni vägarna förbi, kom å kik!

Nu vill jag bara vila, men jag tror inte det kommer att gå. huvudet och kropppen går på högvarv... Ska försöka varva ner.

lördag 19 mars 2011


Mys med pappa <3

Pite Havsbad


Kvällen är toppen. God mat, bra show och trevligt sällskap.

fredag 18 mars 2011

Usch vad svårt detta är ibland. Försöker hålla skenet uppe.. Men på nattten, i mörkret, då bara jag är vaken, då kommer tårarna ohämmat.

torsdag 17 mars 2011


Sitter på Akkan med bästa Ann och fikar. Oj vilken god kaka, chokladbrownie fudge! Syndigt god:)
Nu på morgonen har jag skickat iväg lilla hjärtat till skolan för första gången på väldigt länge. Det var en nervös liten tjej som stegade iväg till bussen idag. Jag hoppas innerligt att det går bra idag. Hon går endast 2 h per dag, 2 dagar i veckan, just nu är det vad orken räcker till.

Min lunchdate igår var supertrevlig. Så skönt att komma iväg ensam och få sitta och bara vara en stund. Vi satt i två timmar, fast citat "Det kändes som två minuter".

Idag har jag en massa pappersfix framför mig. Fast sånt är ganska så kul, tycker jag. Ibland blir det lite för mycket bara.. Idag ska det kopieraas, skrivas ut, skrivas ner berättelse om dagsläget, skrivas under, och tillslut postas. Hoppas jag hinner till nedersta punkten idag.

onsdag 16 mars 2011

Har suttit vad datorn på tok för länge nu. Vi har bytt bredbandsleverantör... massa som måste fixas. En ny e-postadress till exempel. Å alla ställen som man måste ändra adressen på, det är ju inte bara ett ställe kan jag säga. Tänka att man ska bli så beroende av en viss adress!?! Alla mina adresser försvann när datorn kraschade, så jag har då inga att skicka till heller. Ja ja egentligen så är det ju ett värdsligt problem, eller hur?

Möte igår i Lycksele. Gick väl sådär. det är så myckett nytt nu som måste tas ställning till, skola, vård i hemmet, hemundervisning, mattider, ja hur mycket som helst. Vi har en plan, och den tror jag kommer bli bra!

Idag ska jag träffa en vän på lunch. Minns inte hur länge sedan det är jag var ute och åt lunch, ensam med en kompis. Det ska bli så skönt att få lite "egentid". Det är jag inte bortskämd med precis. Men idag, då är det min tur =) Om jag hinner så ska jag ta mig ut med min fina häst en sväng. Solen värmer och hinlmen är blå, vad kan då passa bättre än en lugn skrittur i skogen? Bara få sitta där på hästryggen och känna lugnet och njuta av vädert. Jag hoppas verklgien att jag kan få till det idag. Bästa att sättta fart då, om jag ska hinna med allt.

söndag 13 mars 2011


Från dagens ridkurs :)

Tack

Vi försöker hitta till en dräglig vardag, för alla. Vi är ju sex personer i vår familj, och alla ska få må så bra som det är möjligt att göra. Just nu så känns det lite smått kaosartat. Men vi försöker så gott vi kan och det är väl det viktigaste? Att viljan finns där och i viss mån så måste ju orken också finnas. På nått vis så orkar man, fast jag många gånger tänkt "att nu ger jag upp, orkar inte en minut till..." Det finns inget värre än att se sitt barn svårt sjuk. Dom är ju det bästa vi har. Man slutar aldrig att kämpa för dem, man ger aldrig upp!

Det har varit så skönt att ha haft världens bästa mamma och pappa här under en hel vecka. Lilla<3 och jag hann precis komma hem någon dag före, sedan så kom dom hit. Så skönt att ni varit här. Det har gett oss lite andrum och tid att vänja oss vid allt nytt. Vi har gjort massor av roliga saker. En heldag i Nalovardo, Lycksele Marknad, slalom i Storuman, skoterutflykter, bullbak, och mycket mera.

Vill passa på att skicka ut ett STORT TACK via cybervärlden till alla ni som på nått vis stöttat under denna värsta tiden. Alla samtal, sms, kommentarer, besök osv. det har betytt väldigt mycket. Att få tänka på nått annat en stund, att få prata, berätta, ha någon som torkar tårarna, skratta ihop med, allt det har gjort det svåra lite lättare. Familj och vänner är ovärdeliga!

torsdag 10 mars 2011

Sportlov


Skotertur och korvgrillning

Korvgrillning och pannkaka över öppen eld. Smakar godare än gott.

fredag 4 mars 2011


Lilla<3 njuter

Hemma

Vi är hemma igen. riktigt skönt, men samtidigt lite skrämmande. Nu ska vi ju ficxa allt själva. Vi har fått lära oss att sköta pumpen, mäta upp maten, räkna på mängder, kolla sonden osv. Mycket att hålla i huvudet, men får man bara in det på rutin, så kommer det att gå bra.
Nu när vi är hemma så kan jag slappna av mera. det är nog först nu som jag förstår vad vi egenligen gått igenom, och fortfarande går igenom. Är lite lamslagen... Minnet sviker, det enda jag som tur är har koll på och kommer ihåg är att sköta om Mollan och sonden. Resten faller som bort. Det får vara så nu ett tag. Jag kommer igen sen. Viktigaste först!

Ni kan tro att Mollan blev glad över att träffa Mårran igen. Som hon har längtat. I onsdagskväll låg hon i soffan med Mårris hela tiden och bara myste. Katter är bra djur, lagom stora att stoppa innanför tröjan =)

tisdag 1 mars 2011

Dagens Pyssel


Idag har vi tillverkat gubbar av pärlor. Molly har satt två stycken på sin mobil. En sväng på stan har vi också hunnit med. Jag hittade ett par superhärliga jeans, som jag bara var tvungen att ha. Jag som egentligen inte gillar jeans... Lite strul med bussar, men vi fick ordning på det tillslut. Nu ska vi slappa på rummet innan det är dax att krypa i säng. Vi hoppas på hemfärd imorgon:)