onsdag 29 december 2010

Dagarna flyter på i rasande fart. Alla i familjen är lediga och hemma. Mysigt att få umgås. Igår var Lina här och åt middag. Speciellt nöjd är jag över efterrätten, som egentligen var ett ihopkok.. första gången jag testade och det blev jättegott! Lina och jag drack även kaffeLatte med vitchoklad, det var riktigt gott, tyckte till och med jag, som egentligen inte gillar denna svarta dryck. Men kanske man kan ändra sig?? Några omgångar yatzy hann vi också med.

Idag har jag varit på sjukan med käraste M. Hon kämpar på bra. Provtagning stod på dagens schema. Hon gillar verkligen inte det, tycker det är jordens jobbigaste. Man känner sig inte speciellt hygglig som står där och säger att hon måste. Det skär i hjärtat då jag ser hur rädd hon är och hur mycket ångest det ger henne. Men idag gick det ganska så bra, hon var rädd, men fixade det jättebra. Personalen var fantastiska <3 Lilla hjärtat har åkt på urinvägsinfektion, hon har väl nog ändå tycker jag… Ikväll fick vi ner igen så hon fick penicillin. Nu hoppas jag det ska ge verkan, så hon kommer på benen igen.

Malin och Mikael med barn var här och fikade idag. Alltid trevligt att ses och surra en stund.

Nu ska jag ses Bonde söker fru.

måndag 27 december 2010


Idag har vi varit ute och ridit i djupsnön. Molly-hästen fick gå med som handhäst. Det gick superbra.

söndag 26 december 2010


Mys i soffan!

lördag 25 december 2010


Vintertur i snön.

fredag 24 december 2010

God Jul


Tomte-Lisa är redo för sitt uppdrag ihop med tomtefar.

tisdag 21 december 2010

Lunch

Har ätit lunch med Lina idag. Hon gör mig glad, synd att vi ses så sällan bara. Men idag har vi som sagt lunchat och sen fikat på Akkan. Mysigt! Pratat om mycket, mest hästar kanske. Höll på att knäcka oss när vi kom ihåg vår tokroliga tur till Lycksele och en oförglömlig Hubertusjakt. Den var kryddad med massa “repviftare”, skenande hästar, folk som ramlade av sina hästar lite hit och dit, många varmblod och nordisar, turen gick över stock och sten. Ja, åsså mitt där i var vi Lina och jag, hon med sin dressyrhäst och jag med min pensionerade dressyrhäst. Vi fick punktering på vägen hem, kunde inte backa med transporten. Ja vilken resa! Men nu såhär i efterhand så var det roligt, väldigt roligt =))

Viktor och jag har pyntat minigranen i köket. Ikväll ska vi försöka få upp den stora granen också. Julstämningen börjar infinna sig faktiskt. jag tänker släppa stressen och göra denna julen till den bästa. Umgås med mina fantastiska barn och min underbare man, barn njuta. Det jag hinner det hinner jag, allt annat struntar jag i. Jag ska njuta av denna julen, för första gången på väldigt länge ska ni veta.


Detta fina meddelande fanns i mitt stall när jag kom hem. Tack tack och God Jul!

söndag 19 december 2010

Snart jul å dax att åka hem igen!

Dagarna går fort. Imorgon är det dax att bege oss hem igen. Längtar eter killarna hemma i Storuman. Känns tomt utan dem. Imorgon ska jag pussa ordentligt på allihopa =) Fick höra lille Pontus sjunga idag på morgonen. "bä bä vita lamm, fjärran lockar du min syn, klättrar upp för tråden" Han tog en kort version av alla samtidfigt. Lilla sötaste Pontus.
Mollan och jag passade på att hälsa på söta Sofie och Teo idag också. Lär ju dröja ett tag till nästa gång. Vem vet, då kanske han springer runt och busar? Jag lärde Sofie att virka rutor =)) Jag väntar med spänning på resultatet.
Nä nu ska jag gå ner och vara social med mamms en stund, jag hoppas på ett parti yatzy, mitt favvospel!

torsdag 16 december 2010

Liseberg


Molly hälsar på Lisebergskaninen.

onsdag 15 december 2010

Världens finaste


Idag har vi haft besök av finaste Teo och söta Sofie.

tisdag 14 december 2010

Hos lillebror


Vi är hos lillebror och myser.

Tisdag i december

Är och hälsar på lillebror. Han bakar kladdkaka till oss just nu =) Gott! Idag har vi varit på GeKås och shoppat loss. Blev en hel del bra-å-ha saker och massa julklappar. Har fortfarande en hel del kvar innan alla inköp är färdiga.
Imorgon ska vi åka till Liseberg och titta på Julparken. Det ska bli mysigt, ett besök på Gudruns butik står också på schemat.
hemma verkar det gå bra, förutom att en viss svart liten ponny fått för sig att rymma ur hagen... Inte bra. Pappa A ska försöka göra den rymmningssäker ikväll.
Over and out för denna gången.

måndag 13 december 2010

Flygplatsen


Vi sitter på flygplatsen och väntar på vårt plan som ska ta oss till Göteborg.

Resan


Nu är vi påväg till Umeå med bussen.

lördag 11 december 2010

Lucia


Molly och Bobbo redo inför ridande luciatåget. Det gick superbra, Bobbo var coolakillen. Jag och Molly-hästen gick också med.

torsdag 9 december 2010

Mycket som ska ordnas nu. Helgens planer blev ändrade, till det bättre kanske?

Dagen började med provtagning för Albin på sjukan. Han hade fått emla i god tid, så han kände inget. Duktig kille som bara låg där stilla och tittade på. Han tyckte det var fränt att han inte hade någon känsel, så han nöp sig själv i armen, tills det började blöda.. Kanske inte så smart! Sen åkte jag och satte mig i frisörstolen och blev av med alla trasiga toppar. Det var verkligen dax, minns inte när jag klippte mig sist, säkert 7-8 månader sedan. Jag älskar att få mitt hår tvättat av någon annan.  Sen hem och ringa en massa samtal, boka biljetter till måndag, kolla busstider. Jag brukar aldrig åka buss, men nu ska jag som sagt göra det. Hoppas bara att jag inte blir åksjuk.

Sen åkte jag och tittade på repetitionerna av luciatåget på Parkskolan. Jag kommer ju att missa det, tyvärr. Men nu har jag i alla fal fått se och höra alla de duktiga barnen. De kommer att göra luciatåget hur bra som helst. eter en sväng på div. affärer så är jag nu äntligen hemma igen.

Måste börja se över vad vi ska ha med oss, vad vi ska packa i? Måste byta buss i Umeå för att ta oss till flyget å då måste vi gå till Vasaplan. Så det bör ju vara en smidig väska att bära… Jag får nog grunna på det ett tag.

onsdag 8 december 2010

Det hade inte behövt gå såhär långt. Nu är det åt skogen.. planerna för de närmsta dagarna känns vettiga, men samtidigt tungt. Hade hellre sett att det blev en resa för nöjes skull. Om ändå inte allt skulle hända på en gång? det är kaos i mitt huvud. Biljetter ska bokas, tider ska kollas, å en massa saker att göra innan vi kan resa iväg jag om lilla hjärtat mitt <3

Oron inför framtiden kan göra mig tokig ibland. Ja, faktiskt så ligger jag ibland, under mina sömnlösa nätter och undrar om jag är tokig på riktigt. Att grubbla, fundera, oroa sig, försöka lösa problemet, älta.. det kan inte vara bra för en själ.

Vi ser det ingen annan ser, vi vet det inte många andra vet! Kämpa på, kämpa vidare, det blir mitt ledord idag. Man gör allt och lite till för ens barn, även om det innebär att man nästan går under själv. Jag har förstått det nu!

måndag 6 december 2010

Uppgiven..

helt och totalt, så känns det idag. Ger snart upp och skiter i allt. Ska det vara såhär? Hur mycket ska man orka? Motvind hela tiden, då kliver man av och går, men vad gör man då man inte orkar gå längre? Jo då stannar man och vilar en stund. Förhoppningsvis så bär benen igen efter en stund..

Dagens tröst



torsdag 2 december 2010

Advent


Årets adventstake. Jag är riktigt nöjd faktiskt.

Julstämning

Är hemma idag med sjuk liten Pontus. det är många barn som är sjuka nu här runt om. Feber, hosta och förkylning. Jag blir alltid så rädd när han får feber. det sitter nog i sen tidigare, då han blev allvarligt sjuk. tack och lov verkar det som att det har vuxit bort nu. det skulle det göra enligt doktorn inom något år. skönt att hon hade rätt =)

Försöker få lite julstämning här hemma. I år går det lite trögt må jag säga. Jag tycker det är så mysigt att se hur andra har gjort och fått till det så fint. Varför lyckas inte jag med sånt? Jag måste nog kila iväg på affären och köpa mig en Amelia JUL, den är bra inspiration tycker jag. Brukar köpa den varje år. Det mesta fixar sig med lite ljuslyktor, tomtar och julblommor. Då blir det jul i alla fall. Jag brukar nog alltid känna lite stress över att få julstämning hemma.

Nu ska jag återgå till min stickning. Första paret sockar är färdiga, nu är det Vickes tur. Såg föresten ett par häftiga tjocksockar igår, sånna ska jag testa göra . Skaftet var luddigt ;-)

onsdag 1 december 2010

Kattvakt


Pontus sover gott i soffan, med kisse som vakt. Mysigt!