söndag 31 maj 2009

Värme


Här i Varberg är det så varmt och skönt. Vi går i shorts och svettas.. Ikväll tog vi en promenad till lekplatsen. Viktor gillar gunga:)

Premiär i gunga! Han skrattade högt.

fredag 29 maj 2009

Hemma igen

Umeå resan är avklarad. Operationen gick bra, han klarade det galant =) skönt att det är över. Det var tur att jag hade min mamma där, annars hade inte jag klarat det.. Jag hoppas att det dröjer länge tills det blir aktuellt igen (med op. alltså)

Nu är vi hemma och ska hinna

* laga köttfärssås till 10 pers.
* Köra ner hästarna till LURF.
* Packa ridlägerväska till M.
* Packa till VBG åt P, V och mig själv.
* och det viktigaste av allt, umgås med min familj!

Men dygnet har ju 24 timmar, så jag ska nog hinna.. Planera väl, så går det!

Ibland kan man undra varför folk lovar saker, som dom sen inte tänker genomföra. Känner mig mycket besviken..

onsdag 27 maj 2009

Kul


Såhär kul kan man ha i korridoren! Bästa Viktor har klarat operationen galant.

Kinamat


Igår kväll åt vi lyxmiddag på kinakrog. Å så gott det var!

Frukost


Vi sitter i matsalen och äter frukost.

tisdag 26 maj 2009


Viktor har fått en ny brandbil av mormor.

måndag 25 maj 2009

Skor


Jag har köpt nya skor idag.

Händelserikt

Dagarna går och vi med dem.. Det har hänt mycket på sista tiden, lite mer än vad jag klarar av faktiskt. Eller klarar av, kanske ska säga orkar.

Vi har haft kurs på stallet med Sven Forsström och Inger Lantz. Mycket roligt och givande. Några aha-upplevelser faktiskt. Jag har haft lite svårt att koncentrera mig ibland, tankarna har vandrat iväg, men tycker ändå att det har varit intressant och kul. Håller på att läsa (det du Mejan =) ) deras bok, "Ridning och Rädsla". Nyttigt för mig det där..

Vi har hunnit med att bära div. möbler och prylar till nya fina lägenheten som vännen flyttar in i. Tycker så mycket om tapeterna som hennes mellanprinsessa hade valt! När vi höll på som bäst och greja så ringde det på A mob. Någon som var på badsjön hade hittat vår lille a sitta där och vara jätteledsen. Han hade tappat bort oss. Han hann inte se att pappa A for tillbaks till gamla lgh. för att hämta sista sakerna. Då trodde han att alla var borta, åsså sprang han iväg. Mejan var kvar, men han gick aldrig in och kollade. Tur att allt ordnade upp sig och han kom tillrätta tillslut =)

Idag packar jag och grejar inför Umeå. Vi far vid 14 ungefär. Planet landar 18.35 så vi kommer att ha gott om tid på oss. Ska bli så roligt att träffa mamma igen. Det var 5 månader sedan sist.

Saknar min bästa så.. men nu har hon det bra, slipper smärta och lidande.

fredag 22 maj 2009

Sorg..

Ännu en livslåga har slocknat idag. Det gör så ont, även om det är livets gång.

Käraste Bästa Finaste Älskade

Du kommer föralltid att finnas i mitt hjärta!

tisdag 19 maj 2009

Tisdag

Nästan hela huset är målat nu. Det är min käraste som har jobbat på så otroligt bra. (Tror han gillar att måla, fast han hävdar motsatsen). Igår tog jag knutbrädorna en omgång. Måste målas en gång till, eftersom vi bytar kulör på dem. Dom blir .... ni får se sen, antingen om ni svängerförbi och dricker kaffe med mig(jag dricker te då..) eller någon bild kanske kommer här sen när det är klart. Ser ut att kunna bli regn idag, så jag låter nog bli målningen idag.

Fredag -lördag är det kurs med Sven Forsström på stallet. Han är riktigt duktig på bla. Ridning och Rädsla. Ska bli så spännande att vara med. Hoppas min gamle man sköter sig och inte blir tokig. Eller kanske vore det bra om han visade den sidan, då kan S.F. tala om hur jag kan komma tilrätta med det.. Kul ska det bli, mycket folk kommer också, från bla. Boden, Lycksele, Dorotea och Slussfors.

måndag 18 maj 2009

Daphne mezereum L

Denna vackara buske höll på att ta min store sons liv för några år sedan. Den är dödlig, som kanske inte så många vet. Tyvärr så växer den vilt här uppe hos oss. Lille A fick i sig bären när vi var nere i Varberg på grillparty hos några vänner. Det blev fullt pådrag med ambulans, högsta beredskap, ner till barnsjukhuset i Halmstad. Han klarade sig, tack och lov!
Jag fick kalla kårar i kroppen när jag stötte på den idag på min morgonprommis..
Beskrivning: Tibast är en oftast liten, knappt meterhög, lövfällande buske. Den är lätt att känna igen på sina smala blad som sitter samlade i grenspetsarna, sina rosaröda blommor som kommer före bladen och sina klarröda frukter. Busken är vanligen glest grenig med upprätta grenar. Bladen är kortskaftade, tunglika och med lite blågrön undersida. Tibast blommar på bar kvist, ibland redan i mars medan snön ännu ligger kvar. Blommorna är väldoftande. Frukterna är klarröda, nästan runda bärlika stenfrukter. En varietet av tibast (var. alba) har vita blommor och gula frukter. Hela växten är mycket giftig.Tibast kan knappast förväxlas med andra arter
Artnamnet mezereum kommer troligen från det arabiskt-persiska ordet mazeriyn (döda) och syftar på växtens giftighet



söndag 17 maj 2009

Dagens äventyr

Sedan några veckor har jag planerat att rida upp till slalombacken, med våra "ledare" på stallet. äntligen kom dagen D! Vädret var så kanonfint att det räckte med en tunn tröja. Vi var nio ekipage som gav oss iväg mot backen.


Vi nådde toppen!

Så var vi äntligen uppe! Sista biten var jobbig för honom, ganska så brant, värmen gjorde sitt också. Han hämtade sig snabbt, på hemvägen hade han minsann energi för att kuta ;o) Väl tillbaka på stallet så åt vi en supergod lunch. Alla nöjda och glada över dagen.


Andningspaus

Här tar vi oss en välbehövlig andningspaus, mitt i backen. Min gamle man behövde pusta en stund! Beste med dagens stjärnskott på ryggen! Jag blev grymt impad av hur duktig hon var =) Nu hoppas vi på fler turer!


lördag 16 maj 2009

Lördagen


Vi har spenderat dagen med att måla huset. Det kommer att bli så bra när vi är klara.

Pontus har legat på gräset nedanför och övervakat arbetet.

fredag 15 maj 2009


Någon som gillar doften av fotsvett.. Hon låg och sov sådär, länge.. kanske bedövad av doften?

Spännande


Det finns massor av spännande saker på pappas nya jobb!

torsdag 14 maj 2009

Städhjälp


Pontus är så duktig på att hjälpatill med dammsugning.
Igår så provade jag och Lakejen att gå lilla skogsrundan. Det blev rodeo!! Han trodde att det låg monster och lurade bakom varje sten. Tog varje tillfälle i akt att tramsa och låssas bli rädd.. Han är så jobbig när han är på det humöret. Det är bara att kämpa vidare och fortsätta.

Pontus och jag har varit på Blomstergården och köpt violer och penséer. Dem ska vi ut och plantera snart. Lille Pontus har fått sitt första jobberbjudande idag. Enda kravet var att han lärde sig gå först ;o)

Nu ska vi gå ut i det fina vädret och greja lite. Vad gör ni idag?

onsdag 13 maj 2009

Huvudet är segt idag. Vet inte vad det beror på.

Igår röjde vi en lite skogsstig, som jag och Molly ska rida på. Hoppas att hästarna tycker det är lika kul som vi gör. Ikväll ska vi testa =) Den är inte så lång, men bättre än inget!

Det verkar som att vi blir ett gäng ändå på söndag. KUL! Jag ska fara in och fixa maten nu.. beställa och handla! Sedan ska jag också hämta paketet från HM =) Spännande!!

Igår hittade jag en backsippa i rabatten.

tisdag 12 maj 2009

Hur kul är det när fröken från skolan ringer hem?? Det lär nog inte vara sista gången, är väl bara att vänja sig antar jag.. Dessa bus-pojkar!
Det är så mycket nu som händer på en gång, så jag vet inte vart jag ska börja. Lille Pontus har öroninflammation, igen. Stackarn.. imorse brast trummhinnnan, så smärtan är nästan borta nu. Det är jobbigt för honom ändå, för han hör inget istället. Ett öronbarn till, det var inte så överraskande.

Min käraste mormor är sjuk. Jättesjuk. Å jag har inte träffat henne på över ett år. Känns så jobbigt att jag inte varit hemma och visat min Pontus, hon har aldrig fått se honom.. Min mormor har alltid ställt upp och funnits där när jag behövt henne. Jag cyklade ofta dit när jag bodde i Varberg. Vi satt ute på altanen och matade fåglarna (till "Kalmars" förtret) Jag hoppas, ber och tror att hon ska klara även detta. Kära mormor.

Ibland är det så att man låter saker ta förmycket energi och tid av en. Nu ska jag ändra på det. Göra saker som får mig att må lite bättre. Försöka att inte tänka så mycket på allt. Lättare sagt än gjort, jag vet, men försöka måste jag. varför bor alla mina bästa vänner så långt bort? Jag behöver dom nu..

Nä dax att ta itu med denna dagen.

söndag 10 maj 2009

Redo


Viktor är redo att ta sig an dagens arbete. Vedkapning!

Det är bra med hörselkåpor när pappa kapar ved.

fredag 8 maj 2009

Fripassagerare


Molly och Molly-hästen hade en fripassagerare idag!

Våren är tillbaks

Solen värmer idag. Tror minsann att jag ska spendera mesta delen av dagen ute idag. Har massor som jag skulle kunna göra..

* Olja in utemöblerna
* Mocka hagen (inte så kul..)
* Fixa rabatterna
* Köpa penséer och plantera
* Slappa i solen
* Gå en promenad med Pontus (har gått en gång redan, men skadar inte med fler)
* Rida!

Oj så mycket det finns att hitta på ute. Får se vad det blir utav dagen idag.

torsdag 7 maj 2009

Jag vet inte om jag vill kalla mig för lyxmamma.. men jo, två luncher på Akkan denna veckan har det blivit. God mat idag också och trevligt sällskap. Skratt, lite tårar och sköna samtal. Det behövs ibland. ( Å glassen, som jagknappt kände samken av ;o) men god var det säkert)

Dax att fixa middag. Blir ugnspannkaka med fläsk! GÖTT!!

Torsdag

Igår packade jag väskan och gav mig iväg till badhuset för babybad med LS och lilla L. Hann inte till Storuman förrens LS ringde, det var stängt! Skit också!! Vi for på Akkan och lunchade istället. (Jag som tänkte att vi ska ju liks bada, så jag ides inte väcka upp Pontus för att klä på honom, utan han fick fara i pyjamasen.. Hur kul var det när vi kom till Akkan??? Tur att jag hade vanliga kläder i väskan till honom!)

Idag så snöar det inte, som tur är. Fast det ligger kvar sen igår. Mina krokusar har snöat över. (om nu någon var intresserad (o; )

Lunch på Akkan idag. Tänkte ta en prommis på byn först.

onsdag 6 maj 2009

Oh no!


Vad är nu detta.. Hela Marken är täckt med snö.. Vi som väntar på sommaren. Ja ja, vi lär få vänta ett tag till!

tisdag 5 maj 2009

Lycklig


En lycklig gosse! Ny cykel och ny hjälm!

Läser

Självkänsla nu!
av: Mia Törnblom
Jag är inte den som brukar läsa mycket. Jag får liksom inte ro i kroppen att sitta stilla länge och koncentrera mig på texten. Då ska det vara något speciellt om jag ska fixa det. Jag har läst många böcker, men det tar tid. Fick tips av en vän att läsa denna boken. Den är BRA!! Mycket vettiga saker står det i den. Tack för tipset!

Paprikaätande katt!!

Vet ni att det tydligen finns en sån i Rönnvik!! I alla fall om man ska tro Viktor.. Såhär var det:
Vicke och Anders hade varit och handlat. Dom hjälptes år att bära in alla varorna. En kasse hade vält i bilen, så det låg lite saker utspridda i bagaget. V var ute länge och grejade och plockade. Tillslut kom han in med en grym min.. "En kisse har ätit på paprikan!" "Så får dom väl ändå inte göra.." sa han. Jag försökte hålla minen å inte skratta. Jag frågade om det verkigen var kissen som ätit på paprikan. Jo, han höll fast vid det! När jag då undrade varför han var så röd om munnen, så blev han lite generad. Söta Vickis! Att bara komma på en sån sak, skylla på kisse! Till saken hör också at V älskar paprika.


måndag 4 maj 2009

Monday morning

Så var det alltså måndag igen. Veckorna rasar förbi. Nu är nästan all snö borta =)

Jag har köpt mig en stegräknare. Lite kul att se hur mycket man går på en dag. Jag och LS "tävlar".

Helgen har varit lugn, jag har ju legat sjuk några dagar. Det går åt rätt håll i alla fall. Igår var jag ute och red. Vi hoppade jag och gamle mannen. Några låga hinder, han tycker ju att det är så roligt. Annars så förgyller jag mina dagar med att mocka hagen. Det blir mycket bajs på en vinter kan jag lova!

Har inte så mycket vettigt att skriva om idag, så jag ger mig nu..

söndag 3 maj 2009

Vår!


Äntligen kan vi ta promenader i skogen.

lördag 2 maj 2009

Ballerina


Molly klädde Pontus i sin ballerinakjol idag. Han ser rätt nöjd ut!

Oops


Kanske dax att sätta upp grinden..

Premiär


Vi sitter ute på altanen och fikar för första gången i år!

Solen skiner

Å det är så varmt och skönt ute. Trots att jag är sjuk, så är jag ute hela dagarna ändå. Lite friskluft kan inte skada.. Igår rensade jag lite i rabatterna, och hittade krokusar =) Hästarna hade kalas, för det fanns lite gröngräs på baksidan av huset. Oj oj oj vad dom smaskade i sig!

Jag längtar till den 25 maj, för då... då hämtar jag min mammma på flygplatsen i Umeå! Orsaken är inte rolig, men att mamma kommer är toppen. Vi ska mysa i Umeå några dagar, utföra de vi for dit för att göra, åka hem två dag och sen till Ume igen. Min bästa mamma, tack för att du ställer upp för oss!!