fredag 27 februari 2009

...

Livet tar tvära kast. Från att vara en vanlig dag, till att vara en fruktansvärd dag, som man helst inte vill ska vara verklighet...

Var rädd om varann och dig själv. DU är värdefull!

Jag säger inte nog ofta att jag älskar min familj och mina vänner, men det gör jag. Ni betyder alla så mycket för mig.

Varför??

torsdag 26 februari 2009

Haha


Min bebis bjuder på många roliga fototillfällen idag.

Findus ligger lite risigt till..

Frukost


Det är inte lika kul att äta ensam, som med en vän. Trots det fick jag till en riktigt god frukost.

tisdag 24 februari 2009

Det var väl på tiden..

..att vår kronprinsessa gör slag i saken och gifter sig =)

Lilla Vasaloppet


Idag har skolbarnen åkt lilla Vasaloppet. Molly var superduktig, trots trötta ben:)

Albin Vasa


Albin åkte två varv runt badsjön. Duktig kille. Vädret var soligt och klart, ca -4 . En härlig dag!

Otur


Ibland är turen inte på vår sida..

söndag 22 februari 2009

Söndag

Red i dag på förmiddagen, med Maria och Agneta. Lina kom dit och kollade. Hon kunde inte hålla sig utan hoppade upp på Orion, i strumpor och kjol =) Lakejen gick ganska bra, jag är då nöjd. Efter ridningen for Anders och jag med alla barnen till Loppan och kollade. Vi gjorde massor av fynd. Ett par skrillor till mig =) en lergryta (som jag letat efter det, på nästan alla affärer i Storuman..) någon film till barnen och nya skidpjäxor till Albin. Sedan fikade vi gott.

Snabb middag med pasta innan vi for på ladan.

Hemma igen och åt rostade mackor och varm choklad. Gott! I säng med ungarna och slappa framför Tv´n. Laddar för morgonndagen. LSE med lille V. Han ska kolla synen, ser inte så värst bra... Kan vara sviter från tiden då han låg i kuvös... Det är ganska så vanligt att prematura barn får bekymmer med synen. Men det är världsligt, han har ju faktiskt klarat sig väldigt bra, min lille minibebis.

Nu ska jag hopppa i säng och kolla lite på Bridget Jones!

Länge sen sist

Idag har jag åkt skridskor. vet inte hur länge sen sist det var. Kanske 15 år sen.. huvva vad tiden går. Jag lovar att det märktes att det var länge sedan. Kände mig som Bambi ungefär. Har isen vekligen alltid varit sådär hal?? Det var kul i alla fall =)

lördag 21 februari 2009

Mys


Pontus och jag har spenderat en stund av dagen hos Lina. Vi åt semlor och spelade yatzy. Mysigt! Vi kollade på skidor på tv under tiden. P tyckte det var väldigt spännande.

fredag 20 februari 2009

Underbara barn

Denna lilla episod utspelade sig igår kväll, efter duschningen i badrummet/tvättstugan.

A: -"Mamma, du borde köpa Vanish!"

M: -"Jasså, varför då?"

A: -"Jo, för Vanish tar upp kampen mot fläckarna. Det räcker med en skopa i maskinen, så försvinner alla fläckarna."

M: - "Jaha, hur vet du det då?"

A: -"För att man kan lita på rosa"

Men hallå!!! Tror ni jag höll på att vika mig av skratt!! Denna lille kille kan ju reklamen utantill... lite skrämmande egentligen. Han är lite disträ och glömmer bort det jag sagt efter två minuter, men denna reklamen minns han tydligen =) Barn är underbara!

torsdag 19 februari 2009

Nu kan jag berätta om sms:et som gjorde mig så glad igår. Fick ett sms av Lina, som funderade på vad jag gjorde. Jag hade just sett en film, med Pontus. Sedan frågade hon om jag ville luncha med henne på Akkan??? What??!! Inte var väl hon där, eller... Svaret jag fick var att hon nyss landar på flygplatsen i Gunnarn =) Så roligt =) Förvånad och glad, for jag och bebis-P till Akkan och lunchade med Lina.

Jag var glad resten av den dagen =)

Å på fredag blir det äntligen en sån där go-frukost!!

onsdag 18 februari 2009

:-)

Fick just ett sms, som gjorde mig sååå glad. Precis vad jag behöver just nu :-)

tisdag 17 februari 2009

Bling Bling


Molly-hästen har fått ett nytt pannband, med Bling på.

Närbild på det snygga pannbandet.

Sorg

Igår kväll fick vi tråkiga besked.. himlen har fått ännu en ängel. Jobbigt när människor går bort. Han var gammal och hade upplevt mycket. Det är inte alla förunnat att få göra det.

måndag 16 februari 2009

Det kom ett paket


Med en tröja till Viktor. Mormor har stickat. Visst är han snygg i den? Det fanns fler grejer i paketet.. 4 små möss, som genast blev barnens nya favoriter. Just nu håller dom på att bygga hur till dem.

I paketet fanns det en ny mössa till Pontus också. Han är så nöjd:)

fredag 13 februari 2009

Som det kan gå..


När barnen är ute och hittar på hyss
Herregud vad min bebis växer. Har sorterat bland hans kläder idag. Nästan allt är för litet.. Jag är så glad över att ha en bebis som växer och är tjock å go. Ni som känner mig vet att jag aldrig har haft det förrut. Det är roligt med kläder till barnen. Jag skulle kunna köpa hur mycket som helst, men så var det ju det att man ska ha ekonomi för det också.. ;o)

Igår gick min gamle pålle som en kung. Just nu ligger ha på plus. I hans ögon ligger jag nog på minus, för jag kommer äntligen åt honom. Han måste jobba på och det är lite jobbigt. Han orkar inte så länge, jag presser honom dock inte för han är ju trors allt ganska så gammal. (men bara ganska.. ;o) ) Jag vill iinte låssas om att han är gammal, för jag vill ha kvar honom länge länge. Min fina, bästa häst! Det är nog nått speciellt med ens första egna häst. Han kommer ju alltid att ha den platsen i mitt hjärta.

Äntligen fredag!

torsdag 12 februari 2009

Kalas


Vi har kalas idag. Molly-hästen fyller 23 år! Grattis grattis! Molly hade gjort en tårta till henne av morötter, havregryn och knäckebröd. Den var väldigt uppskattad.

Pigg Molly- häst


Vi trotsade kylan idag, Molly-hästen och jag. Hon var ultrapigg. Hon tyckte att det var så väldigt kul att få springa och skutta lite:)

onsdag 11 februari 2009

Svårt


Det kan vara lite besvärligt att mata hästarna ibland!

Min man kom hem med rosor igår. Jag älskar rosor och min man:)
Solen tittar fram idag med. Det är dock lite kallare än igår, -20 idag. Jag blir glad ändå, för solen visar sig =)

Idag står det inte mycket på schemat. Lunch i Storuman, besök på apoteket, lämna prover på sjukan. Men det är nog allt. Städade gjorde jag igår, så det behövs inte idag. Kanske lite tvättstugetjänst...

Kollade på Top Model igår, och hade sms kontakt med Lina. Kom fram till att McKey ser lite speciell ut. Det är bara en jättemun... Men man behöver visst inte alltid vara snygg för att bli topmodell.. är nog därför jag inte är modell, för jag är alltid snygg!! (Lina fick sig ett gott skratt åt det meddelandet ) ;o)

Pontus sover nu, så jag ska nog ta och fixa i ordning alla papper till det stundande årsmötet. lite nervös är jag, för jag har aldrig suttit som sekreterare förr på ett årsmöte. Det är tur att den förra sekreteraren har lovat att sitta brevid och hjälpa mig (hoppas bara hon hinner hem..)

måndag 9 februari 2009

Snö, massor av snö


I helgen har det kommit massor av snö. Traktorn har gått varm av all skottning.

Till och med den lilla skotern har snöat över.

söndag 8 februari 2009


Coola killen!

Trött


Äntligen får han lite vila, min fina bebis.

Så var det dax igen...

Trodde och hoppades att min lille bäbis skulle klara sig ifrån öroninflammationer. Men med tre syskon, som alla är öronbarn, så var chansen inte så värst stor.
Han har åkt dit på sin första nu.. Stackars bäbis =( Det gör så ont i hjärtat när han skriker och vrider sig av smärta. Vill inte ligga ner, vill bara vara i famnen hos mamma och sova. Fast det är svårt att sova när det gör så ont! Snart, snart gör penicillinet verkan, så det onda börjar å ge sig. Ipren är bra också.

Min lille käre..

torsdag 5 februari 2009

Efterlängtat samtal

Har pratat med min bästa, bästa vän http://www.hammarqvist.blogspot.com/ idag. Mycket skratt och roligheter. Fick höra något som värmde hjärtat idag. Önskar all lycka =) Det är så skönt att prata med någon som vet så mycket om en, man behöver inte förklara allt in i minsta detalj. Vi gjorde så mycket kul ihop och mycket tokigheter..



Är "man" ledig till den 20 feb. så tycker jag faktiskt att "man" kan flyga hit och var med mig en stund ;o) Tänk på all härlig snö vi har!! Å för att inte tala om min nyaste familjemedlem, han är ju trevlig att titta på.



Och du, tänk på att ibland så talar ödet om för oss sånt som vi själva inte vet!

Dagens verk


Nya gardiner har jag sytt idag. Tyget är inte alls sånt som jag brukar gilla, men nått var det som jag tyckte om med detta. Jag är mycket nöjd faktiskt, har fått ett nytt kök känns det som. Det var 4 år sedan jag sydde gardiner i köket, så det var väl dax!

tisdag 3 februari 2009

Hej mormor


Visst är jag söt i min nya mössa!

Hål i öronen


Molly har varit så jätteduktig idag. Som belöning fick hon ta hål i öronen. Hon sa inte ens aj.. Kanske inte så konstigt med tanke på vad hon gått igenom idag.. Min fina lilla flicka! Jag önskar så att allt fick vara bra.

Håll tummarna..

.. för att det går bra för oss idag

måndag 2 februari 2009

Rymling


Pontus rymmer..

Så trött

stackars lille Vickis, han har haft problem med krupp hela helgen. Inte fått vara ute alls. I lördags var vi på sjukan med honom, där han fick div. mediciner för att kunna andas igen.

Igår kväll började det igen. Tillslut fick Anders fara ain med honom igen. Samma sak igen, andas adrenalin och kortisontabletter... Det hjälper i alla fall. Dom var hemma vid 01.00. Idag är vi lite trötta, båder jag och min gosse...

söndag 1 februari 2009

Lycka

Efter att ha bråkat i en si sådär 2.5 år, så är det äntligen slut på eländet. Han har gett upp och lyder nu min minsta vink. Tänk om han hade kunnat säga lite tidigare att han föredrog gummi framför stål... Jag talar naturligtsvis om min häst ;o)

Jag har bytt bett, från ett i stål till en gummistång. Vilken häst jag fick! Helt fantastiskt! Han går i form som aldrig förr. Visst tycker han att det är jobbigt, men oj oj oj vad fint han går. Som vi har bråkat om detta han och jag. Tyvärr så är han ju lite starkare än mig, så ja ni kan ju gissa vem som brukade vinna... Jag riktigt längtar efter morgondagen då jag får ut å rida igen =) Hoppas det är varmare än idag, för det bet lite i kinderna med -24 grader.