fredag 30 januari 2009

Hopp hopp


Hoppgungan är så kul:)

torsdag 29 januari 2009

SÖKES

Slalomutrustning till en 8-åring, cm 120cm lång. Pjäxor stl 30-31.

Någon som har det till salu???

Solen


Idag tittar solen fram. Lakej och jag har varit ute på promenad. Härligt!

Premiär


Viktors premiärtur på skidor. Han är en stjärna.

onsdag 28 januari 2009

Tänder


Pontus har fått två sylvassa tänder:)

tisdag 27 januari 2009

Skott

PANG, sa det och så fick Anders rygggskott!! Han låg på golvet en bra stund, sedan lyckades han hasa sig upp i soffan. Har aldrig sett honom ha så ont förr. I soffan har han sedan hållit sig resten av dagen. Jag har sprungit runt som en skållad hela dagen. Det är mycket att göra med fyra barn, en haadikappad man, två hästar och sig själv att ta hand om..

Lite bra att ha fullt upp, då hinner jag inte tänka så mycket..

MS kom hit i eftermiddag och höll mig sällskap. Hon fixade middagen då jag ammade! Tack snälla du =)

Nu sover de tre största barnen. Äntligen lite tid att slappa och hämta andan.

Köpte förresten Voltare Gel på apoteket till maken idag.

Såhär står det på bipacksedeln:

Hur du använder Voltaren Gel
* Tvätta händerna efter att du masserat in Voltaren Gel, givetvis under förutsättning att det inte är händerna som skall behandlas.

Men hallå... hur dum tror dom att man är. Till och med jag fick dra på smilbanden.

söndag 25 januari 2009

Helgen

I lördags for vi till Umeå för att shoppa lite. Det blev inte lite, utan massor av shopping. Skidor(inkl pjäxor och stavar) till Mollan, SingStar-spel som Molly köpte själv, presenter till Viktor, som snart fyller 4 år, massor av kläder, hoppgunga till bebis och mycket annat smått och gott. När vi handlat klart for vi till Lasse och Irre. Länge sen sist. Väldigt trevligt! Vi blev bjudna på mat hos dom, Lasse lagade hämtpizza ;O) Kanongod sådan. När uret närmade sig 20.00 insåg jag att mina fyrbenta vänner nog ville komma in. Anders pappa var för trött, så han orkade inte ta in dem. Panik!! MS blev min räddare i nöden. Hon for och tog in dem. Guld värt! Vi parkerade bilen på vår gårdsplan kl 01.40.. Lite trött idag får jag säga.

Idag har det gått lugnt till. Var och körde Molly-hästen en sväng. Den lilla bushästen var full av spring, så det var full makaron hela vägen =) Mina två stora barn har varit på kalas idag. En på bollhallen och en på badhuset. Ikväll var det hockeyträning för Abbe. Det är hans nya favoritsysselsättning.

Hoppas den kommande veckan blir bättre än den gångna...

Jag blir så arg och besviken på folk som ljuger...

fredag 23 januari 2009

Sparlåga

Är inställd på stand-by läge just nu. Finns nåra ljusglimtar ändå. Mina barn gör mig alltid glad och tacksam. Fika med en vän gör dagen lite lättare. Ett telefonsamtal betyder mycket. Snälla ord, en varm famn är värt mest. Fast allt ser svart ut ibland, så finns det strimmor av ljus, det gäller bara att våga se dom och uppmärksamma dom.

onsdag 21 januari 2009

Frågor utan svar

Vet egentligen inte vad jag hade tänkt skriva. Jo har mycket som jag skulle vilja skriva, säga och berätta, men kan inte. Inte i detta forumet, som ALLA har tillträde till. Kan inte, orkar inte! Känns hopplöst... Vad ska jag göra? Någon som har ett svar på livets gåta, som vill dela med sig? Vad gör vi här på jorden egentligen? Många frågor, men inga svar!

Sötaste


Min bäbis växer så det knakar

lördag 17 januari 2009

Lördag=godisdagen

I alla fall enligt mina barn =) Det är det första dom säger när dom vet att det är lördag. Hurra, vi får äta godis idag!

Maria och orion har varit här idag. Lakejen och jag följde med dom ut på en långtur uti snöiga skogen. Härligt att få rensa huvudet lite. Plumsa fram i snö, helt tyst och lugnt. Sakta vaggandes på hästryggen, helt magiskt! Imorgon ska vi rida för Henryk. Jag gillar hans lektioner, riktigt kul är dom.

Igår var jag hos "kotknäckarn". Jag har nästan ännu ondare idag än jag hade före jag for dit. Fast på ett annat sätt... Har tänkt å lägga mig i ett varmt och bubbligt bad senare. Det kan ju aldrig bli fel ;o)

Till middag blir det kycklingspett med jordnötsås! Smaskens!

onsdag 14 januari 2009

Idag snöar det =) Jag gillar snö!

Pontus och jag var på Akkan med MG igår. Trevligt, som vanligt! Surrade, fikade och åt glass. Sedan gick vi på shoppingtur i Storuman, som var över på 10 min... Hittade i alla fall det jag skulle ha.

Idag ska jag fara på stallet med min pålle och rida. Är inte så värst taggad faktiskt, brukar ju vara det, men inte idag.

LSE imorgon. Alltid kul!

tisdag 13 januari 2009

Spännande


Det är så spännande att kolla på dvd!

Varför, varför, varför

Musten gick ur mig igår. Vad är det för fel? Varför blir det inte bra?

Skolsköterskan ringde igår, min lilla fllicka har gått ner i vikt igen.. Ända sedan hon föddes har vi kämpat med hennes vikt. Hon har väldigt svårt för att gå upp.

Det är så mycket prat om tjocka barn, hur man ska lösa det. Klädkedjorna gör större och större kläder, det finns D-storlekar för kraftiga barn. Men aldrig finns det kläder som passar min lilla dotter. Nä allt måste sys om för att sitta hyfsat. Jag blir riktigt arg när folk kommer fram och säger rakt i ansiktet på henne "Men gud vad du är lite och tanig!!" Hur kul tror ni att det är å få höra? Om jag skulle gå fram till någons barn och säga "Herregud vad tjock du är!" då skulle jag nog få mig en rejäl avhyvling! Varför är det ok att tala om får någon hur liten hon är?

Nu ska det dras igån en utredning igen. Hela tiden har jag känt att läkarna missar något. Vad det är kan jag inte säga. Hon äter inte så mycket mindre än vad hennes bröder gör. Jag önskar så att det fanns en läkare som verkligen anstränger sig och försöker hitta vad det beror på. För något måste det vara... Hon orkar inte med undervisningen i skolan, trots extra mellanmål under dagen.

Känns som vi har provat allt. Vad ska vi göra? Jag är rädd om min goa fina flicka. Vill att hon ska må bra. Just nu sitter jag bara i ett hörn och gråter i smyg, men inte f-n hjälper det!!!

lördag 10 januari 2009

Körslaget


Roligt, men ack så jobbigt att sitta framför tvn när mysa å titta på körslaget. Söt-Albin!

Remember

Satt och pratade med Lina länge igår kväll. Vi hade sms-konferrens om Let´s Dance =) Håller med om att Morgan var klart bäst. Spännande å se hur det utvecklas.

Vi kom in på hur kul det var att rida ihop. Våra långritter, när vi "tokgalopperade" Så kul, men lite farligt. Tänk om det hade stått en älg eller nått på vägen där vi i det närmaste flög fram?? Då hade det tagit tvätstopp och Lina och ÅM hade fortsatt flygturen utan hästar... Sånt tänker man inte på då... Hmm! Men kul var det =O))




fredag 9 januari 2009

Vad tänker folk med??

Jag är så arg att jag fått migrän. Vad fan tänker vissa vuxna med?

Igår

Skolan började då äntligen efter det härliga jullovet. Barnen längtade dit, till kompisarna och skolan. Kanske mest efter kompisarna!

Pontus och jag for till MG och åt lunch och surrade en stund. Alltid lika trevligt med en pratstund =)

Tandis med Albin, han var jätteduktig å gapade stort. Ingen tandläkarskräck här inte (tänk om det kunde smitta av sig lite på hans syster..)

På kvällen var vi ute och promenerade med hästarna. Vickis ville rida på Molly-hästen. Han var lite pigg, så det likande mest rodeo ;O)

Efter barnens godnattsagor röjde jag bort julen helt och hållet. Ganska skönt faktiskt. Det som återstår är att plundra pepparkakshuset. Det är säkert ganska så hårt, men barnen vill så gärna äta upp det. Vi får väl testa ikväll.

Let´s dance börjar väl idag?

onsdag 7 januari 2009

Kallt

När vi klav upp idag så var det kallt, inomhus!!! Bara 15,2 grader var det. Låter kanske inte så kallt, men jag lova att det är inte mysigt!!! Ute är det -22 grader... Nu elder vi för fullt för att få uåå lite värme.

Idag sker följande

* 4-års kontroll på BVC

* Ta itu med tvättbreget

* Hade tänkt rida, om det blir varmare

tisdag 6 januari 2009

Skumt..

Det är så spännande att bada med skum i badkaret. Allt detta vita lödder, kan man äta det mån tro??

I tidningarna...

Kolla här http://www.folkbladet.nu/?p=131402

och här http://www.vk.se/Article.jsp?article=242046

lördag 3 januari 2009

Ny soffa


Nu bjuder jag på en bild på Min “nya“ hall. Soffan köpte vi på bästa IKEA. Jag är faktiskt riktigt nöjd över resultatet.