torsdag 31 juli 2008

Usch vad det är jobbigt nu. Trycket är högt, jag läcker protein, fast inte så mycket. Och svullnar som en gris i denna värmen. huvudvärken är inte att leka med. Men nu är det inte långt kvar. Jag vill bara inte bli så sjuk som förra gången, för det var en skräck!! Vi var tvungna att åka ner till Lycksele igår, pga. högt tryck. Som tur var så var proverna bra och bebisen mådde bra, så jag fick åka hem igen. Nu är det, som vanligt bara vila som gäller. Men hur lätt är det? Och hur kul är det?? Jag sitter i skuggan i min solstol och bara jäser (i dubbel bemärkelse...) Jag var faktiskt med barnen och hästarna nere vis sjön och badade i dag. riktigt skönt att få svalka sig. Molly-hästen älskar att bada =) Lakejen är lite mer reserverad, men han gick ut tillslut.

Over and out!

onsdag 30 juli 2008

fredag 25 juli 2008

Varmt!

Nu har värmen kommit. Både bra och dåligt. Jag gillar solen, men inte värmen. Jag vet att det rimmar dåligt, men jag har altid varit så.

Igår var en hyfsat lugn dag. Lunch på nyfiket med Mejan och Lovisa. Roligt att ses och surra lite! När jag kom hem for Albin jag och GrannMaria ut på en ridtur. Albin och jag körde Molly-Hästen, medans Maria red Calero.C tycker att lastbilar är läskiga, då är det säkast att hoppa ner i diket =)

Kvällen avslutades med mjukglass i Storuman. Gott!!

onsdag 23 juli 2008

Onsdag 23 juli 2008

Idag har vi gjort mycket. Golvet i hallen är klart =) fin fint blev det! Höet i Storuman är nu slaget. Nu ska det bara vändas någon gång och sedan tas ihop och köras hem. En enkel match, eller?? Medans Anders och Albin slog hö så var jag och Viktor hemma och bakade bullar. Nu har jag bakat bullar två gånger på en vecka. Tror ni att jag är nå göra lös eller?? Nja göralös är kanske fel ord, rastlös är nog bättre ord. Goda blev dom då, bullarna. Prövade att göra en ny sort. Såg på "Leila bakar" härom dagen. Hon gjorde kaffekrans med äpple och mandelmassa. Den testade jag idag. Har ännu inte smakat den... Tänkte spara den tills mamma och pappa kommer. Åh på fredag kommer dom tillbaks med min lilla Molly. Det är tomt utan henne. Hon har rusktgt roligt där nere. Igår var dom på Liseberg. Det tyckte hon var en höjdare. Hon har fått en ny cykel, så hon cyklar varje dag. Ska bli så roligt att få hem henne igen =))

Idag kom klänningen från Boobdesign. Det är sååå fin! Till och med min man, som sällan kommenterar kläderna, sa att den var kanonfin! Jo kommenterar gör han, men han är inte så intresserad, svarar lite sådär halvlojjt, " jo den var fin..." fast denna klänningen gillade han =)

Vi avslutade dagen med ett bubbelbad, jag och pojkarna. pappa A satt och tittade på. Han hade ingen lust att plaska med oss ;o)

Nu ska jag bänka mig framför tv´n en stund och äta chips och godis!!

Min nya favoritskiva

Min nya favvoskiva. Killen har ju en helt underbar röst. Å så sjunger han på svenska på denna nya skivan. Helt klart ett guldkorn!

tisdag 22 juli 2008

Vem läser?

Ja det kan man ju undra? Vilka är ni som är och läser allt "strunt" som jag skriver? Skulle vara kul å veta =)

Så om ni vågar och vill så kan ni väl lämna ett avtryck!

Men hallå...

Jo NU kommer regnet!!! Å vi som skulle börja slå idag... Men man får se det från den ljusa sidan, då får "vi" tid att fixa hallen. Halva golvet är redan lagt =) och han håller på med resten. Det blir snyggt!

måndag 21 juli 2008

Var är regnet?

Lördag, söndag och måndag skulle det ju regna. Vart är det? Vi sköt upp slåttern bara för att det skulle komma regn, så uteblir det! Jag ger mig f-n på att det kommer imorgon, då vi tänkt börja slå. Grrr... Det äe mycket som ska hinnas med nu och tiden räcker inte till.

* Slåttern, både här hemma och i Storuman
* Göra klart hallen på övervåningen. Det ska tapetseras, läggas golv, och målas lite.
* Tvätta alla bebiskläder
* Göra klart för vår nya familjemedlem, som snart anländer =)

Mitt i allt detta ska man hinna med att umgås med barnen. Dom blir ju lite less på att vi håller på och grejar hela tiden. Fast under slåttern så gillar dom att vara med och åka traktor och åka hölass. Jag har ju även kraven på mig att jag ska VILA!! Hmmpfh... hur gör man då för att få allt detta att gå ihop? Förslag någon?

söndag 20 juli 2008

Eftermiddag i Blaiken

Efter lunchen åkte vi till Familjen Tavelin-Gustavsson i Blaiken. Pojkarna och papporna tog en tur ut med båten. Tyvärr blev det ingen fångst denna gången.


Albin gillade att åka båt. Kanske kan vi ta en tur med vår egen lilla plastbåt någon dag?

Efteråt så åt vi en kanongod middag med grillad kyckling och älgfilé. Kaffet kokades nere vid vattenbrynet över öppen eld. Lille V ville absolut grilla korv över elden =). Vid 20-tiden for vi hem, efter en mycket trevlig eftermiddag.

Molly+ flygplan =Varberg

Ja nu har min lilla Molly tagit flyget till mormor och morfar. I fredags morse åkte vi ner till Umeå. Flyget gick kl 18.30, så vi hade planerat att hinna med lite shopping innan. Men som alltid, när man planerat nått så går planerna i kras. Barnen var näst intill oregerliga. Att Molly var lite speedad, det hade vi räknat med. Hon var nervös och spänd inför resan. Men pojkarna vad mer vilda än tama. dom sprang bort, kutade runt som nå tokar och sprang på folk, sa alla fula ord dom kunde 8även sånna som jag inte visste att dom kunda...) Ja kort sagt så var det kaos! Men vi genomled dagen och tog oss ut till flyget i god tid. Där ville dom ha fika. Ok tänkte vi, vi fikar. 2 läsk, två små ostfrallor, en lite större skinkfralla och en prinsesstidning till Molly, gissa vad det kostade? 192 SEK!!!!! Jag höll på att tappa hakan. Aldrig mer fika på flyget!

Det blev dax att gå till gaten. Anders tog pojkarna och gick ut i bilen, efter att ha sagt hejdå till Molly. Så var det ju mamman som INTE skulle gråta. Jo tjena! Jag storgrinade hela tiden. Tillslut sa jag åt Molly att han skulle inte bry sig om att jag grät, att jag gråter så lätt när jag har en bebis i magen. Hur jag än försökte låta bli, så gick det inte. Mollan verkade inte bry sig speciellt mycket. Hon var mest förväntansfull. Tillslut blev det dax att kramas och säga hejdå och hon spatserade iväg med kavata steg med flygvärdinnan.

kl 21.00 ringde Molly från morfars telefon. Hon var framme, välbehållen. Resan hade gått jättebra och Molly tyckte att det varit väldigt spännande. Puh, nu kunde man äntligen andas ut. Om en vecka kommer hon hem igen, men då åker hon bil tillsammans med mormor och morfar.

080717

Albin har hunnit bli 6 år. Tänk att det är 6 år sedan han föddes. Han hade önskat sig en Bionicle, ända sedan januari. Gissa om gossen blev överlycklig då han fick en stor grön Bionicle i ett paket =)

Han hade beställt en tårta, en kladkaka och bullar. Så det fixade vi kvällen innan, jag och Anders. Dagen blev en bra dag för vår 6-åring. Farmor och farfar kom och fikade på förmiddagen. Senare på eftermiddagen kom Wilma, Elias och Filippa med föräldrar, även Jakob och Sebastian + föräldrar kom. Det var fullt ös i några timmar =)

tisdag 15 juli 2008

Hemma igen =)

Jodå, jag fick följa med hem igen. Bebisen har vuxit på sig och ligger nu endast på -12%. Det är bra. All vila har nog gjort nytta =) det är bara att fortsätta ta det coolt. Nu vet jag vilket datum som jag blir mamma igen. Det blir den.... nä jag tror minsann att jag behåller det för mig själv ;o)

måndag 14 juli 2008

Inspiration tack!

Har absolut ingen lust att ta mig för någonting alls. Allt känns så jobbigt och oöverkommligt. Det är varmt ute och inne, man kommer inte undan någonstanns. Kanske man skulle ta å frosta av frysen?? Då får jag ju stå i kylan en stund. Fast nä, maten där i blir nog dålig då! Skulle behöva städa lite och greja, men orkar inte.

Jag sover knappt nått alls på nätterna. Kan det måntro bero på att jag är nervös inför vad som händer imorgon? Vi ska på nyttt tillväxtultraljud. Hoppas, hoppas att lilla B har vuxit. Vad händer annars, jo man blir tvungen att plocka ut lilla B så h*n får komma igång och växa i den stora världen. Vi får vänta tills imorgon på svaret. Tillsdess ska jag bara sitta här och fundera på vad jag ska ta mig för. Nått bra förslag mina kära läsare?

söndag 13 juli 2008

Trött häst

Lakejen ligger ofta och vilar i hagen på morgonen. I morse så var Anders snabb och lyckades fånga honom på bild.

lördag 12 juli 2008

Klänningar...


Jag insåg just att vi ska på bröllop om mindre än en månad. Och jag har inga finkläder som passar... Jaha bara att söka på nätet med ljus och lykta. Det är klädsel Kavaj, så det är klänning för tjejer som gäller. Jag har hittat en fin på boobdesign.se, som jag tror att det bli. Ljusgul med lite mönster. Fast vem vet, kanske vi inte ens är hemma 080808, när det är vigseldax. Kan ju hända att vi är på BB då =) Ändå bäst att vara förberedd på att vi ska kunna gå, det vore så roligt.

Nu är klänningen beställd =) Visst är den fin!

fredag 11 juli 2008

Denna j**la mobiltelefon

Ja nu är lag så less och förbannad på Ericsson S500i. Jag köpte den för ett år sedan, och har lämnat in den på service fem!! gånger. Senast så bytte dom ut den, så jag fick en utbytestelefon från serviceverkstaden. En precis likadan, fast en hel... (trodde jag ja...)

Vi var i Lycksele i onsdags och hämtade den. dum som jag var så kolade jag inte så att den funkade innan vi for hem. För när vi kom hem så gick den inte att starta. Hur vi än bar oss åt så gick det inte. Den förbannade verkstaden hade skickat mig en ny telefon, som inte funkade. Grrr! mitt tålamod räcker inte till för sånt här strul. Butiken skka vara glada att dom hade stängt när jag upptäckte felet. Annars hade jag nog ringt och skällt, rejält!

Morgonen efter hade jag lugnat ner mig, lite. Så jag var ganska så sansad då jag pratade med dom. Visst jag förstår att det inte är deras fel heller, men vem ska jag klaga hos då? Killen var trevlig och förstod att jag var arg.

Han ringde upp lite senare, då han pratat med ericsson direkt. Det blir förhoppningsvis så att jag får en helt ny telefon. Ingen S500i. Besked om det kommer inom någon dag. tydligen så har just den modellen varit mycket krångel med. Enligt killen i butiken så har 95% av alla S500i gått sönder. Och varför fortsätter man att sälja den modellen då?? Det begriper då inte jag!

Att rida lätt...

Albin han hade världens bästa förklaring igår på hur man gör när man rider lätt när hästen travar....

"När Lakej springer så det skumpar, så måste man lyfta på röven..."

Visst fattar ni hur man gör nu?

Han är ju bara för go den gossen!

Oväntat besök

Igår fick jag oväntat besök, som ville komma och rida på min fina häst. AD har många gånger pratat om att hon är så sugen på att komma å prova rida. Så igår förmiddag gjorde hon och dottern slag i saken och kom hit. Dom hjälpte till att borsta, sadla och sedan var det dax att sitta upp. Molly följde med på sin Molly-häst.

Lakejen skötte sig finfint, han gick så snällt och lugnt. Det är som att han vet att han har en nybörjare på ryggen, då skärper han sig och är lugn och fin.

Både AD och dottern tyckte att det var kanonroligt att rida. Kanske har någon av dem blivit hästbiten nu??? Efter ridturen satt vi på altanen och fikade. Dom hade gjort ett stopp på bageriet innan dom kom till oss =) Gott!

Som sagt riktgt trevligt att hon gjorde slag i saken och kom hit =)

tisdag 8 juli 2008

Busungar

Alla barnen, inklusive dockan blev riktigt rena och fina efter badet.

måndag 7 juli 2008

Auktion

I lördags var hela familjen Persson på auktion i björksele. lina och hennes pappa var också med. En riktigt trevlig tillställning det där med auktion. Mycket folk hade samlats, i hopp om att göra dagens fynd! Vädret kunde vi inte klaga på, sol, men inte stekande hett. Det ropades ut en hel del skräp, men utimellan kom det några guldkorn. Vi kom hem med ett... Bild kommer! Lina fick också med sig några fynd.

I söndags for jag, Albin och Lina till Loppan, i långsjöby. Där var inte så mycket att ha. Albin hittade en trasig fyrhjuling, som har bara var tvungen att köpa. Det kostade 1kr, så det var inte så mycket att bråka om. Han hade sin pappa till att laga den med buntbant när vi kom hem. Nu är den nybadad och i skick så gott som ny ;o)

söndag 6 juli 2008

Kronan på verket!


Nu så är Anders älghorn på väggen =) Jag är sååå glad över det, eller inte... Jag sa ju åt honom att när hallen är renoverad och trappan tapetserad, då kan hornen få komma upp på väggen. Inte trodde jag att vi någonsinn skulle få tummen ur och göra det! Men man slutar aldrig att förvånas. Hallen är klar, nya tapeter hänger på väggarna upp i trappen och hornen är på plats. Som det kan bli ibland.

Nä jag skulle aldrig kunna ta ifrån honom glädjen att få ha sina horn på väggen. Han är mycket stolt över dem. Han hade ju en väldig tur som fick skjuta sin första älg med en sån fin krona. Sen att jag inte tycker det är så fint med älghorn på väggen, det är mindre viktigt i detta sammanhanget.

fredag 4 juli 2008

Lunch i det gröna


Vid lunchtid idag så packade vi picknic korgen och for till badsjön. Där satt vi och åt lunch i skuggan. Barnen tog sig sedan ett dopp i den något kalla badsjön. Lille V tyckte att det blev lite väl kallt efter en stund och kom upp till filten och åt läskande vattenmelon istället.

Prinsessan M var nöjd för stunden, medans vi var och badade ;o) Även hon tyckte att det var kallt efter en stund.

Albin han jag inte få nått kort på. Han hade fullt upp med att plaska runt i vattnet. Han tyckte minsann inte att det var för kallt =)




Pest!

Inte ens en vecka har gått på familjens semester och jag är redan helt slut körd. Inte en sekund får man ensam. Alltid är det någon som pockar på ens uppmärksamhet. min kära M är helt uppåt väggarna. Hon bara gnäller och skriker om ALLT! Hittar vi på nått roligt, så är det inte heller bra, för det blir kanske inte precis som hon har tänkt sig. Hon vill bossa med alla och bestämma, då är hon nöjd, en liten stund i alla fall! Detta kommer att bli en lång sommar, för hela familjen!

Jag är döless på att inte få göra nått. Hur lätt är det att lilla i planläge och vila, när barnen springer runt och vill ha hjälp, eler så hitttar dom på hyss så man måste jaga dem. Anders är så lämpligt ute i stallet och lagar våran trasiga gräsklippare. Han varken hör eller ser nått! Grrr...

Ja jag är gnällig, ja jag avskyr värme, och ja jag blir snart tokig! Jag vill ta min häst och fara ut på en riktigt härlig skogstur, men inte går ju det! Usch vad jag tycker det är tugnt just nu. Ikväll ska A fara iväg och greja med K.L´s MC, så jag blir ensam, igen. Och är det nått jag hatar, så är det att sitta helt själv på kvällen. Ja jag vet att jag kanske talar emot mig själv nu. Man blir lite knäpp i huvudet när man är gravid (i alla fall jag...) Men nu är det inte så långt kvar, snart har vi vår bebis hos oss.

tisdag 1 juli 2008

Klar

Nu är den nya skötväskan klar =) Jag är riktigt nöjd faktiskt. Att den sen är sydd av gardintyg spelar väl ingen roll... Jag gillar tyget.

Skorna

Visst är dom snygga ;o)