onsdag 30 januari 2008

Tre år har redan gått

Idag, för tre år sedan blev jag mamma till vårt tredje barn. 9 veckor förtidigt kom det fram en lite liten gosse, 1722g och 43 cm . Kl 12,10 föddes han. Det är det absolut värsta jag någonsinn upplevt, räddslan, smärtan.. ja allt var hemskt. Tills han kom ut, då vände det och blev bättre. Jag skulle i alla fall överleva, vilket inte var helt säkert innan han kom. För er som inte vet så fick jag Havandeskapsförgiftning, av den värsta sorten. När risken blev allt för stor för mitt liv så var dom tvungna att ta ut bebisen. Man vägde hela tiden för och emot, hur skulle bebisen klara sig? Hur gick det för mamman? Det var några jobbiga dagar, bara ligga i ett mörkt rum och vänta. Fick inte se på TV, det skulle vara helt mörkt i rummet. Som tur var så låg Anders i en säng brevid mig, utan honom hade jag nog gett upp.

I alla fall som kom doktorn i vid 11,30, då var jag så dålig att det bar iväg till op. jag sövdes och ut plockade dom våran lille gosse. En söt liten varelse, som var så liten att vi knappt vågade ta i honom. Han låg i kuvös någon vecka, med vi fick ändå hålla i honom någon timme varje dag. Jag och Viktor stannade i 6 veckor på neonatalen i Umeå, barn 4.

Idag är han en stor kille, på 3 år. Han är lite kort i växten, men det är gott gry i den gossen. Massor av bus. Och tyvärr massor av fula ord. Jag vet inte var han har fåt det ifrån+ Anders och jag svär inte speciellt mycket, inte heller Molly eller Albin. Men Viktor svär för oss allihopa! Tyvärr... Jag måste berätta en historia om hans svordommar..

Det var i Umeå på lasarettet. Vi hade kommit dit vid 2 på natten, Viktor hade ont av sitt bråck och skickades akut ifrån Storuman. På akuten fick vi prata med en doktor. Han frågade Viktor massor av saker, men han vägrade svara. denna gosse som alltid pratar och sällan är tyst, knep som en mussla. Ja ja doktorn kände och klämde på lille V. Vi pratade och disskuterade... Tillslut vart det bestämmt att vi skulle avvakta till morgonen. När vi skulle gå så öppnade lille V munnen och sa.... håll i er... "JävulUnge" till doktorn! Jag höll på att skämmas ihjäl. Men vad skulle jag göra, le och gå där ifrån!

Grattis min lille kille!

tisdag 29 januari 2008

Vart är min lugna häst?

Just nu är Lakej och jag inne i en dålig period. Den vanligtsvis lugna och sega Lakej är borta. Han har ersatts med en sur, stark och lite crazy häst! Han vill absolut inte gå i form, helst vill han takta fram med huvudet i vädret... Sedan så hänger han i tyglarna och drar, så mina armar rycks snart av. Jag orkar inte hålla honom ibland, och får knappt stopp på honom. Ni som känner honom, detta låter väl inte riktigt som Lakejen, eller? Senaste gångerna vi har varit ute, så har det alltid slutat med att jag är arg och slutar rida i sinne... Inte bra! Jag vill njuta av att vara ute med min pålle och strosa runt i skogen, inte vara arg hela tiden för att han bråkar och är bångstyrig. Allt är farligt, han kan bara tvärstanna och kasta sig runt och vilja fara hem. Jag är inte den som ramlar av i första taget, har en stadig sits. Men för ett tag sedan så kastade han av mig TVÅ gånger samma tur. Vad är detta för nått? Vem har bytt ut honom? Tar man honom i munnen för att han ska stanna, ja då reser han sig på bakbenen... tur att "Lina-Hästdoktorn" kommer på hembesök och ska hjälpt till. Jag har försökt, men förgäves. Nu behöver vi lite experthjälp ;O)

Ikväll startar jag upp en ny grupp i Grönt Kort på stallet. Det är 8deltagare denna omgången. Hoppas att de klarar sig bättre på provet än förra gruppen. Efter det så ska jag på tjejmiddag på Kita´s. Det är gänget från Komvux 2000 som ska ses igen. Erika, Lovisa, Veronica åsså jag. Vi brukar träffas lite då och då. Nu var det länge sedan, så det ska bli extra roligt :O)

söndag 27 januari 2008

Å lite hästbilder också...

Molly-hästen älskar att dra. Idag hakade vi fast två bobbar på tolklinan, sedan var det full fart framåt. Albin och Viktor tjöt av glädje. lite slogs dom också förståss. Man kan ju inte vara sams allt för länge ;O)

Närblid på Lakejen ;O) Han har lite rimmfrost i skägget! Det är ju kallt ute idag.



En lite mer smickrande bild på min fina pålle. Han har rejält med"kläder" på sig idag, så han inte ska frysa.

Åsså den söta lilla Molly-hästen! Hon har det vackraste hästansikte jag någonsinn sett. Det är så välformat och fint. Hon ser så klok och snäll ut. Även hon har lite rimm i sitt skägg :O)



En vacker söndag

Idag är det perfekt vinterväder. Nja kanske inte perfekt, för isf hade det varit lite varmare. Idag är det -20, hade varit bättre med -10... Solen tittar fram och himlen är helt blå. Den ser alltid extra blå ut på vintern, när man jämför med den kritvita snön. Härligt vackert! Man blir glad i kropp och själ =)



Vy över sjön. Än så länge är det inte så mycket skoterspår, men vänta bara. Om några veckor är det som ett rutnät över sjön utav skotrar som har varit ute och fiskat, lekt, eller bara passerat.

fredag 25 januari 2008

Tjuvar

Dessa energitjuvar finns överallt! Om man inte ser upp så vips har man en på sig. Dom suger sig fast vid en som iglar. Inte alltid männsklig kontakt, de finns dom som bara finna där och suger energi i tanken också. Fy f-n vad jobbigt det är! Hur gör man för att slå sig fri? Svårt, men det går, om man bara försöker!

onsdag 23 januari 2008

Lyckan ler mot mig

Äntligen så är lyckan på min sida. nja eler äntligen ska jag väl inte säga. Nog har jag mycket lycka i mitt liv. Tre fina barn, som jag älskar över allt annat, dom är värda allt. En underbar man-som jag också älskar, och uppenbarligen älskar han mig också, anars hade vi inte varit gifta ;O) Jag bor på kanske jordens finaste plats, här trivs jag, kunde varit lite närmare Varberg, annars är det perfekt. Jag har två hästar, som varit min dröm sedan barnsben.

Trots allt detta så ler lyckan mot mig just idag. Ni, mina närmaste, vet vad jag pratar om, ni andra får nöja er med att idag är en väldigt bra dag i mitt liv. Framtiden ser ljus ut för oss i Rönnvik :O)

Kylan är här

Så kom kylan tillslut. Just nu är det -29.4 grader ute. Det är kallaste dagen, än så länge, denna vintern. Ananrs har vi dragits med bara några få minus hela vintern, har nästan kännts som vår ibland. Men inte idag, det är klarblått på himlen och snön knarrar så där härligt under skorna, som det bara gör då det är riktgt kallt ute :O)

Albin, Viktor, Anders och jag... vi fick magsjukan! Molly har än så länge klarat sig. Hoppas att hon slipper det. Igår var Anders hemma. Vi låg i sängen hela dagen och såg på tv, med en hink på varsinn sida av sängen... Jag hatar verkligen magsjuka!!! Tur att det går över ganska så snabbt.

Träningen för Ida gick bra. Hon var hård, så vi fick minsann jobba på, både Lakej och jag. Kul var det, men aj vad ont i musklerna jag fick efteråt :O) Hon kommer upp den 23 februari igen, förhoppningsvis så ska jag vara med då också.

Så, det var lite uppdatering av de senaste dagarna.

Nu ska jag krypa ner i soffan med varm choklad och vispad grädde på toppen! Smakar himmelskt gott!

fredag 18 januari 2008

Kärt återbesök

Här om dagen så kom solen på besök. En snabbvisit var det, men vi hann njuta lite i alla fall. Än så länge orkar strålarna inte riktigt hela vägen ner till marken. Om någon månad så får vi säkert se henne lite oftare.

Magsjuka

Stackars Albin har magsjuka. När ett barn blir frisk, så tar nästa över. Så har det alltid varit i våran familj. Sjukdomarna avlöser varann =( Lite tungt är det faktiskt. Jag tycker så synd om barnen som är sjuka så mycket. Jag hoppas att det blir bättre ju äldre dom blir.

torsdag 17 januari 2008

Snöstorm!

Idag är alla barnen friska. Molly är i skolan och killarna på dagis. Mammas första lediga dag på två veckor ;O) Jag hade planerat en lång härlig ridtur i skogen. Men vädrets makter ville lite annorlunda. det är snöstorm idag! Typiskt!! Jo jag vet att man kan vara ute och rida ändå, men det är inte riktigt lika lockande... Lakejen och Molly-Hästen står i vindskyddet och trycker, vill helst inte sticka ut näsan.

Jag och L ska på "skvaller-date" idag. Nä skämt å sido så ska vi äta en god lunch och uppdateras om vad som hänt senaste tiden. Alltid nått spännande som händer eller är på G. Tex. i helgen så kommer Ida Hellström upp till oss på LURF och ska hålla lektioner. Man rider enskillt i 30 minuter. Vi är 9 ekipage som ska vara med. Hoppas att det blir roligt! Jag lär väl ha ont överallt efteråt, men det är det värt. Lakejen har stått i 4 dagar, så vi får se hur et går. Han brukar inte ha ont av att stå några dar. Blir nästan bättre fart på honom då, och det vet ju alla att det kan behövas ;O)

måndag 14 januari 2008

Helgen v.3... smått kaos

Ja struligt är nog det bästa ordet att förklara våran helg med. Det började med att lille V var sjuk. Tillslut så konstaterades det att han hade öroninflammation. Inte ovanligt! Han fick en sorts pencillin som han bara fått en gång innan. Just den sorten brukar inte funka så bar på våra barn. Varför jag vet det är för att alla tre är öronbarn, så vi har hunnit med en hel del kurer. Efter mindre än ett dygn så svullnade hela gossen upp och vart full med röda kliande prickar. Oh shit! Han tål inte penicillin! Det gör inte Albin heller, så vi förstod direkt vad det var. Så ny antibiotika och allergimedicin, sedan ser han ut som våran lille V igen ;O)

På söndagen fick lille V vara med oss ute en stund. Han var lagomt rastlös... Vi var ute och red/körde på förmiddagen, sedan tog vi en tur med skotern på kvällen. En hektisk dag, men både Anders och jag fick göra det vi gillar mest. Gissa själv vem som gillar hästar respektive skotrar ;O)

Ny vecka och nya tag!

fredag 11 januari 2008

Bläää...

Idag var det en sån där gång som jag bara skulle ha hoppat av hästen och gått hem. Ingenting gick bra. Han drog i tyglarna hela tiden, och när han inte gjorde det så låg han på på bettet och var jättetung. Det enda positiva var att han hade bra med energi. Kan bero på att han stått i fyra dagar! Viktor har ju varit hemma och varit sjuk, så någon tid för ridning har inte funnits. För tillfället är Anders på sjukan, med honom, därför passade jag på... Men som sagt hade det nog varit bättre om jag låtit bli!!

torsdag 10 januari 2008

Amaryllis 2008

Årets amaryllisar har äntligen slått ut. Jag har tre stycken, och inte en enda blommade på jul! Det gör faktiskt inte så mycket, jag tycker att dom är vackra året runt.



Detta är den ovanliga limegröna. Tyvärr så syns färgen lite dåligt, för kameran ville inte som jag ville. Jag har en röd också, men den har inte börjat å blomma ännu. Verkar som att den liggr i lite dvala...

Ikväll startar ridskolan igen. Molly ska börja rida. Hon längtar. Hoppas bara att det blir så roligt som hon förväntar sig. Jag håller två lektioner även denna terminen. Jag har så snälla elever, så det är bara roligt. Denna terminen har jag en grupp som ska inriktas mest på hoppning. En utmaning, men spännande!

Caps Lock

Jag blir galen... så fort jag har satt punkt för en medning och sak börja med nästa så blir det strul. Ska det ex. vis stå han så blir det HAn. A blir ALLTID stor bokstav. Är det någon mer som har samma problem?

Styrelsejobb

Är man engagerad i en styrelse, så har man nästan hur mycket jobb som helst, om man vill... Vi hade styrelsemöte på LURF i tisdags. Vi höll på i 4 låååånga timmar. Jag tyckte att det var jättejobbigt den sista timmen, höll på att somna. Jag brukar ju hålla mig ifrån att vara bland en massa människor, men ibland så måste man. Jag tycker att det är roligt, men det blev lite för mycket... Vi fick gjort mycket bra och pratat igenom mycket viktiga punkter, så jag får trösta mig med det.

Igår, onsdag, så träffades jag, L och MG hos sistnämda och fixade en massa brev och papper. Vi slickade igen ca 60 kuvert. Tilslut så känndes det som att tungan var fastlimmad i gommen. Och inte var det nå gott lim heller. Men nu är det gjort =)) Jag hade med mig lille V, han är sjuk. Feber och lite snorig. Han satt medt i mitt knä och vilade, så han gjorde inte så mycket väsen av sig.

Ridningen...

Det gick faktiskt över förväntan att rida. Johanna satt upp och red en stund, enligt henne så är han fortfarande i samma form som för några år sedan =) Det gladde mig att höra. Fast nog märktes det skillnad på vem som red... Han visade ju verkligen att han är en dressyrhäst, när Johanna red. Han är inte riktigt lika mycket dressyrhäst när jag sitter i sadeln. Kan det bero på att jag inte är någon dressyrryttare??? Jo, det är nog så.

söndag 6 januari 2008

Jag vann!!!

Före jul var det en tävling på Bilisten här i Storuman. Man kunde vinna det ni ser på bilden =) Man skulle skriva sitt namn på kvittot och stoppa ner det i en låda, sedan hoppas på turen. Turen var med mig, för jag vann :O)) Jag som aldrig brukar vinna, det var roligt. Nu måste jag ju läsa böckerna, har hört att dom ska vara bra. Godiset ska väl gå ner på nått sätt... har gott om hjälp här hemma.

I kväll kommer Johanna hit, hon som ägde Lakej före mig. Jag ska ta honom till ridhuset, så ska hon hjälpa mig med honom. Nervöst, må jag säga. Det är ju "hennes" häst som jag ska rida. Hon hade honom i 10 år, så hon känner ju honom utan och innan. Men om någon kan hjälpa mig så är det ju hon, så det kommer att bli bra ändå. Hon vet ju att jag inte är någon elitryttare (kommer nog aldrig bli det heller...) Återkommer med info efter kvällen.



lördag 5 januari 2008

Alva med lillasyster

En solt storasyster! Alva sitter på rummet på Varbergs BB med sina lillasyster i famnen. Hon ska kanske heta Ellen, men det är visst inte riktigt spikat ännu.

fredag 4 januari 2008

Faster

Tidigt i morse så blev jag faster, för andra gången. Min bror och hans tjej fick en liten flicka, hon vägde 4140g och är 53 cm. Hoppas på att jag ska få en blid på flickebarnet ikväll, så jag får se hur hon ser ut.

torsdag 3 januari 2008

Ugnen

Igår tog jag mig en dust med ugnen. Finns det nå värre göra än att rengöra ugnen... Allt detta inbrännda fett och matrester! Som tur är har jag mirakelmedlet mot smutsiga ugnar. Har köpt det av mammas väninna i Varberg. Dyrt medn drygt och ABSOLUT värt det! Kolla bara in resultatet. Synd att jag inte tänkte på att ta en "före"bild också.

onsdag 2 januari 2008

Äntligen

Åh äntligen har jag fått tag i den bästa vännen av alla, Sofie ifrån Varberg. Som har funnits där i vått och torrt =O)

Hon har varit lite svår att nå den senaste tiden, men idag gick signalerna fram och hon svarade. Saknar mina vänner hemifrån så mycket. De vännerna som man vuxit upp med blir speciella, blir inte riktigt samma sak med dom man träffar som vuxen.

Vilka minnen vi har...

* Festerna
* Första ciggen... (inte så bra minne, men dock, tur att jag slutat nu)
* Nätterna på stan
* Skidsemestern i Sälen
* Filmkvällar på Fågelvägen eller Hedvägen
* Den där dagen då vi var på spa och bara mådde gott!

och alla andra minnen som inte går att skriva här! ;O)
Ja, vilket gäng vi var. Ni är det fortfarande, men inte jag, för jag bor här och ni bor där =(

Besviken!

Jaha 2008 skulle börja med att jag fick bli besviken... Blir lätt det på människan ibland. Så tråkigt att inte bli förstådd, att bli sviken av någon. Men det torde väl gå över får jag hoppas :O( Tänk om jag kunde tänka som andra och bara rycka på axlarna? Kanske lär jag mig det någon gång , att inte ta allt så allvarligt.

tisdag 1 januari 2008

Gott Nytt År!

Så var det ett nytt år igen. Känns som att tiden rasar iväg och man vet inte vart den tar vägen. När jag var liten så tyckte jag att dagarna var långa och en vecka, det var ju en evighet. Men nu, en månad går sååå fort.

Nyåret firade vi hos vännerna i Blaiken. Nästan alla barnen(inte Viktor) var vakna till tolvslaget. Men då var dom trötta... låg som små trasor utspridda på golvet. Nyårs middagen blev supergod. Till förätt åt vi en kräfttoast, sedan blev det potatisgratäng och Anders 12-taggarfilé med kantarellsås. Vid efterrätten var vi måttligt mätta, men den slank ner ändå, panacotta med hallonsås. MUMS!! Vi hjälptes åt alla fyra vuxna att laga maten, riktgt trevligt. Barnen var otroligt duktiga på att leka, inte så mycket bråk.

Så låt oss nu se vilka spännande överraskningar 2008 har att bjuda på!